Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten

Beste Fitbit horloges september 2023

Wij hebben een analyse gemaakt over dit productportfolio en hebben hierbij een top drie gemaakt van actvitytrackers van Fitbit.

Beste Fitbit horloges van september 2023

Allereerst is het wel belangrijk om weer even helder te krijgen wat een Fitbit überhaupt is. Het antwoord is simpel, een Fitbit is een activity tracker of smartwatch, waarbij jij je activiteiten mee kan tracken en analyseren. Met een Fitbit krijg je inzichten in je bewegingsdoel en activiteitenniveau.

 1. Fitbit Charge 4

Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Charge 4 Zwart - €145,99

Voordelen

 • Beschikt over alle functies dit je mag verwachten van een actitivtytracker, namelijk: Stappenteller, Calorieën teller, Trappenteller en Slaapscore
 • Zwemmen mogelijk (Waterbestendig)
 • Whatsapp
 • Emails
 • Contactloos betalen

Nadelen

 • Niet spraakgestuurd

De Fitbit Charge 4 is in onze ogen de beste allround tracker die er is van Fitbit. De Fitbit Charge 4 biedt genoeg keuzes en beschikt over een moderne ‘look and feel’. De Charge 3 beheerst de basisfuncties die je mag verwachten bij een actitivtytracker, zoals het meten van afstand, hartslag, traptreden en calorieën. De hartslag van de Charge 4 wordt hierbij gemeten via een sensor die is bevestigd aan de achterzijde van de actitivtytracker. Het design van de tracker is verbeterd, het scherm is groter en beter afleesbaar dan de vorige versie: Charge 4.

Het scherm is een nieuw Oled-scherm (2,2cm breed) en volgens Fitbit tot wel 40% scherper dan zijn voorganger, de Fitbit Charge 3. Doordat het schermformaat groter is geworden zijn je activiteiten en gegevens nu nog beter af te lezen na en tijdens het sporten.  Opvallend aan deze tracker is dat hij niet beschikt over fysieke knoppen. In plaats van knoppen heeft de Charge 4  een button die licht trilt als je die aanraakt.

De batterijduur van de Fitbit Charge 3 is maximaal 7 dagen.

2. Fitbit Versa 2

Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Versa 2 Zwart - €140,00

Voordelen

 • Fitbit Pay
 • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau

Nadelen

 • Waterbestendig
 • Geen ingebouwde GPS
 • Vrij prijzig
 • Zwemmen, hardlopen en fietsen is lastiger te tracken zonder GPS functie.

De Versa 2 is de opvolger van de Fitbit Versa. De Fitbit Versa 2 is in tegenstelling tot de zojuist genoemde Charge 3 geen activity tracker, maar een smartwatch. Daarom is deze Fitbit Versa 2 net iets geavanceerder en uitgebreider dan de Charge 3. Deze smartwacht beschikt net als zijn voorganger over een stappenteller, calorieënteller en een GPS functie. Ook qua design is de Versa 2 na genoeg gelijk aan de Fitbit Versa, beide modellen beschikken over een 1,34 inch scherm, waarbij je gemakkelijk je activiteiten kan aflezen.

Het scherm van de Versa 2 is een Amoled scherm. Een Amoled scherm is een scherm met een hoge resolutie. Daarnaast beschikt de Versa 2 over een interne hartslagmeter, die is bevestigt achter het horloge. Hierbij wordt de hartslag gemeten via een polshartslagmeter, waardoor je geen borstband nodig heb om jou hartslagfrequentie te meten.

De Fitbit Versa 2 beschikt over een spraakbediening en heeft een goede batterijduur van maar liefst 6 dagen. De batterijduur kan hierbij korter zijn indien je de smartwatch regelmatig gebruik in de GPS modus. De hartslagmeting kan over de gehele dag getrackt worden, zelfs tijdens je slaap. Op deze wijze kan Fitbit analyseren wat de kwaliteit is van jou slaap.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe Versa 2 is dat het bij deze smartwatch mogelijk is om contactloos te betalen (Fitbit Pay). Daarnaast kun je ook via de Fitbit Versa 2 muziek afspelen, wat natuurlijk extra fijn is voor de mensen die graag muziek luisteren tijdens het sporten.

 3. Fitbit Ionic

Voordelen

 • Meest geavanceerde Fitbit op de markt
 • Ingebouwde GPS
 • Fibit Pay

Nadelen

 • Vrij prijzig

De Fitbit Ionic is waarschijnlijk wel het meest complete product van Fitbit. Naast alle functies die de Versa 2 heeft, beschikt de Ionic over een ingebouwde GPS functie en dat levert veel meerwaarde op! Omdat de Fitbit Ionic over een ingebouwde GPS functie beschikt, is het mogelijk om hardloop- en fietstraining nauwkeuriger te tracken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld inzichten in de afstand, route en snelheid.

Met de Fitbit Ionic is het ook mogelijk om je activiteiten te tracken op het gebied van het aantal stappen, treden, calorieën. Daarnaast heeft deze Fitbit Ionic ook een interne hartslagmeter, waarbij de hartslag wordt gemeten via de pols. Dit is ideaal voor mensen die graag inzichten willen krijgen in het stressniveau over een dag of graag slaapanalyses willen.

Daarnaast is het ook mogelijk om muziek te luisteren via de Fitbit Ionic. Betalen kan ook, via Fitbit Pay. Hierdoor hoef je enkel je horloge te gebruiken als betalingsmiddel en kan je je portemonnee thuis laten indien je een bakje koffie wilt gaan afrekenen, ideaal dus!

In tegenstelling tot de zojuist genoemde Versa 2 heeft de Ionic een iets groter scherm (1,42 inch). Daarnaast bevat de Ionic net wat meer functies dan de Versa 2. Uiteindelijk hebben wij er toch voor gekozen om de Versa 2 boven de Ionic te plaatsen in deze lijst, aangezien de prijs van Fitbit Ioinic een stuk hoger ligt.

Conclusie wat is de beste Fibit van september 2023

De Fitbit Ionic is onze ogen de meest complete Fitbit op de markt. Toch plaatsen wij deze Fitbit op plaats drie, omdat het prijskaartje van de Ionic toch relatief een stuk hoger ligt dan de Charge 3 en de Versa 2. Wij zijn van mening dat je met de zojuist genoemde modellen zeker een goede aankoop hebt met genoeg en geavanceerde functies.

Wil je liever niet al te veel geld besteden aan een Fitbit? Dan raden wij de Fitbit Charge 3 aan. Deze Fitbit beschikt over de basisfuncties en heeft een degelijke prijs. Wil je graag meer uit je Fitbit halen? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor geavanceerdere modellen van Fitbit, zoals de Versa 2 of de Ionic.

Waar kan je een Fitbit kopen?

Je kan de Fitbit horloges bestellen bij bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com.

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
 • Total (0)
Vergelijk
0