- 7% Fitbit Charge 3 Review januari 2021

Fitbit Charge 3 Review januari 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
8.5
Expert ScoreLees review
 • Polshartslagmeter
 • Waterbestendig
 • Notificaties ontvangen
 • Haarscherp OLED scherm

169.00 157.07

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Charge 3 Special Edition - Activity tracker - Wit - €157,07
Prijs historie
×
Prijs historie voorFitbit Charge 3 Special Edition - Activity tracker - Wit
Laatste update:
 • €157,07 - 26 januari, 2021
 • €148,11 - 21 januari, 2021
 • €91,08 - 20 januari, 2021
 • €148,11 - 9 januari, 2021
 • €152,95 - 7 januari, 2021
 • €153,95 - 4 januari, 2021
 • €152,95 - 3 januari, 2021
 • €151,95 - 2 januari, 2021
Sinds: 22 december, 2020
 • Hoogste prijs: €157,07 - 26 januari, 2021
 • Laagste prijs €91,08 - 20 januari, 2021
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 26 januari, 2021 1:01 am
Fitbit Charge 3 Review januari 2021

169.00 157.07

Beschrijving

Een zeer functionele en premium activity tracker met zeer mooie functionaliteiten voor een betaalbare prijs! Dat omschrijft de Fitbit charge 3 het beste.

Bent je op zoek naar een goede activity tracker? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar de Fitbit Charge 3. Fitbit is al jarenlang een bekende speler op de markt van de activity trackers en met zijn Charge 3 heeft Fitbit een topproduct op de markt gebracht! In dit artikel gaan wij dieper in op de materialen en de functionaliteiten van de Fitbit Charge 3.

Design van de Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 heeft een rechthoekig (vierkant) OLED scherm en een bluetooth functionaliteit. Om meteen maar een nadeel van het scherm te noemen, is dat het scherm een ‘zwart wit scherm’ is, dus geen kleurenscherm. Ondanks dat de Charge 3 hier niet over beschikt is het scherm kraakhelder.

Het scherm van de Fitbit Charge is een aanraakscherm, ook wel het bekende touchscreen scherm genoemd. Waarbij je met aanrakingen op het scherm de Fitbit Charge 3 kan bedienen. De grootte van het scherm van de Fitbit Charge is 34.5 millimeter hoog en 22.7 millimeter breed.

Een groot voordeel van deze polyester bandjes van de Fitbit Charge 3 is dat deze vervangbaar zijn. Ben je dus na een tijdje de kleur van het bandje zat of wil je gewoon het bandje vervangen? Dat kan makkelijk met de Fitbit Charge 3. Bijvoorbeeld op Bol.com, daar zijn diverse bandjes beschikbaar, waardoor je een nieuw kleurtje kan kiezen en de beschikking hebt over een nieuw Fitbit bandje.

back to menu ↑

Batterijduur

De accuduur van de Fitbit Charge 3 is maximaal 7 dagen. Hiermee is de batterijduur met 2 dagen verlengd ten opzichte van zijn voorganger (Charge 2). Het kan zo zijn dat de batterijduur korter is, indien het gebruik zeer hoog is of de instellingen anders zijn ingesteld.

Het is daarom aan te raden om de Charge 3 geregeld op te laden, zodat je altijd beschikt over een opgeladen en goed werkende activity tracker. 

back to menu ↑

Bluetooth van de Fitbit Charge 3

Wil je graag je activiteiten van de Fitbit Charge 3 overzetten naar je smartphone, dat kan dus met de geïntegreerde bluetooth functionaliteit van de Charge 3. Hiermee zet je snel en gemakkelijk je activiteiten over van de Fitbit naar je smartphone. Op deze wijze kan je nog diepere inzichten krijgen in je trainingen en prestatieniveau.

back to menu ↑

Notificaties ontvangen

Om nog even verder te over de smartphone mogelijkheden van de Fitbit Charge 3. Het is mogelijk om via de Charge 3 notificaties te ontvangen van je telefoon. Op deze manier kan je berichten ontvangen en lezen die binnenkomen op je smartphone. Tevens kan je zien of en door wie je gebeld wordt.

back to menu ↑

Basisfunctionaliteiten van de Fitbit Charge 3

Zoals eerder aangegeven, heeft de Fitbit Charge 3 veel functionaliteiten en mogelijkheden. Om jou een goede indicatie te geven van alle belangrijke functies, hebben wij een aantal functionaliteiten op een rijtje gezet in deze review over de Fitbit Charge 3:

–    Optische hartslagmeting (polshartslagmeting

–    Calorieënteller

–    Pulsoximeter*

–    Waterbestendig

–    Notificaties

–    Sleeptracking (voor het analyseren van de slaapkwaliteit)

*Met een pulsoximeter kan jij een inschatting krijgen van het zuurstof gehalte in uw bloed.

back to menu ↑

Hartslaganalyse met de Fitbit Charge 3

Zoals eerder beschreven beschikt de Fitbit Charge 3 over een optische hartslagmeting, ook wel een polshartslagmeting genoemd. Met deze polshartslagmeting kan je over de gehele dag (24/7) je hartslag analyseren.

Deze geïntegreerde polshartslagmeter is ideaal voor mensen die zelf liever niet willen sporten met een hartslagband, die dan om de borst bevestigt is. Bij sommige sporters kan dit zorgen voor irritatie rondom de borst.

Note: Het is niet mogelijk om een externe hartslagband te verbinden met de Fitbit. Dit kan misschien wel een nadeel zijn als je graag een nauwkeurige hartslag analyse wilt. Polshartslagmeters kunnen namelijk schommelingen vertonen in de hartslaganalyse, omdat het ook afhankelijk is hoe goed de activity tracker om de pols is bevestigd. Indien de activity tracker ‘te los’ om de pols is bevestigt, dan is de kans groter dat er een onnauwkeurige hartslaganalyse is.

back to menu ↑

Sleeptracker

De Charge 3 heeft ook unieke functie. Deze activity tracker kan namelijk de slaap van een persoon analyseren. Fitbit geeft hier slaapkwaliteit weer aan de hand van de ‘sleep-score’. Deze functie geeft op basis van cijfers weer ‘hoe diep’ of ‘wat de kwaliteit is’ van je slaap. Deze ‘sleep-score’ wordt voornamelijk gebaseerd op de hartslaganalyse die de hele nacht wordt getrackt. Indien er veel schommelingen zijn in de hartslag over een nacht, dan concludeert Fitbit dit als een ‘onrustige nachtrust’.

Een ‘sleep-score’ is voor ieder persoon verschillend. Sommige mensen draaien nu eenmaal vaker in hun slaap, waardoor de hartslag steeds omhoog gaat en waardoor de slaapkwaliteit (volgens Fitbit) misschien minder is.

back to menu ↑

Stressmeting

Naast de slaapkwaliteit, kan de Fitbit Charge 3 ook het stressniveau van een persoon meten. Dit geeft Fitibit weer aan de hand van een ‘stress score’. De meting van deze stressscore, kan je doen op de Fitibit Charge 3 door een aantal minuten stil te leggen of te staan, dit terwijl de Fitbit de hartslag meet.

Fitbit geeft bij deze stressmeting aan of je ‘erg gestrest’ bent of juist ‘relaxed’ bent.

Let op: Indien je vaak inzichten wilt in je stress score dan is het zaak dat je steeds dezelfde omstandigheid van meten aanhoudt. Onze tip, meet de stress score tijdens het tv kijken op de bank en doe je volgende stressmeting ook zittend of liggend. Ga dus niet zomaar ineens op een andere manier je stressmeting doen, want hierdoor kan je hartslag al enkele slagen hoger zijn dan bij een liggende positie.

back to menu ↑

Verbeteringen ten opzichte van de Fitbit Charge 2

Net als bij elk nieuw model heeft ook de Fitbit Charge 3 een paar verbeteringen en nieuwe features toegevoegd.

Ten opzichte van de vorige versie van de Fitbit Charge is deze activity tracker net even weer wat geavanceerder geworden. Nu is de Charge 3 wel waterdicht, waardoor het vanaf nu mogelijk is om ook te zwemmen met deze Fitbit. Deze Charge is waterbestendig tot en met 50 meter. Ook een groot voordeel van de upgrade van de Charge 3 is dat deze activity tracker over meer sportprofielen beschikt.

Het design lijkt op die van zijn voorganger (allebei een polsband met een rechthoekig scherm), maar er zijn toch een aantal verschillen op te merken. Deze nieuwe tracker vinden wij persoonlijk er net even wat mooier eruit zien, dit komt omdat de Charge 3 net een klein tandje smaller is dan zijn voorganger. Het scheelt niet veel, maar omdat de Charge 2 al zo klein is, valt dit toch op. Fitbit vermeld zelf dat de batterijduur is verlengt van 5 naar 7 dagen met de Fitbit Charge 3. Tevens is het scherm een stuk sterker geworden dan de Charge 2, deze Charge 3 beschikt over een ‘Gorilla Glass 3’.

Over het algemeen is de Charge 3 net even een stukje comfortabeler, sterker en dus duurzamer dan het vorige model.

Verbeteringen op een rijtje:

–    Smaller postuur

–    Meer sportprofielen (meer dan 15)

–    Waterdicht (tot 50 meter)

–    Mogelijkheid van het meten van de bloed zuurstofniveau

–    Notificaties ontvangen

–    Verbeterde accuduur

back to menu ↑

Apps op de Fitbit Charge 3

Zoals meerdere Fitbit’s is ook de Charge 3 uitbreidbaar met meerdere externe apps. De Fitbit Charge 3 is te gebruiken in combinatie met de volgende apps:

 • Strava
 • Runkeeper
 • Myfitnesspal

Strava is de absloute must-hace hardloop-en fietsapp onder de duursporters. Het is een soort van social media kanaal waarbij jij je activiteiten, zoals je hardlooptraining kan delen met andere Strava-gebruikers. Op Strava wordt in het geval van een hardlooptraining, je snelheid, gelopen route en afstand bijgehouden. Op deze wijze krijg je op Strava een mooi inzicht in je hardlooptrainingen.

Het nadeel van het gebruik van Strava met de Fitbit Charge 3 is dat je de app moet gebruiken in combinatie met de smartphone. De Fitbit Charge 3 beschikt namelijk niet over een ingebouwde GPS, waardoor de Fitbit niet alleen de training kan ‘tracken’. Als jij je smartphone verbindt met de Fitbit Charge 3 dan kan deze activity tracker de activiteit bijhouden op Strava.

Runkeeper is ongeveer hetzelfde concept als Strava. Het is namelijk ook een social media platform, alleen Runkeeper is toch net iets meer gericht op de hardlopers.

Wil jij graag serieus gewicht verliezen of gemotiveerd blijven voor je workouts? Dan is misschien de app: MyFitnessPal iets voor jou! Met MyFitnessPal word je bewuster van je eet- en bewegingspatroon. Deze app zorgt ervoor dat jij je algemene levensstijl verbeterd. Je kunt in deze app namelijk goede inzichten krijgen in het aantal verbruikte of ingenomen calorieën.

back to menu ↑

Fitbit Pay gebruiken? 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Fitbit Inspire HR, heeft deze Charge 3 wel de beschikking over Fitbit pay. Met Fitbit Pay heb je de mogelijkheid om je betaling contactloos te doen via in dit geval je activity tracker. Hiervoor hoef je alleen eenmalig je activity tracker te connecten met je bankgegevens.

Indien je bijvoorbeeld een bakje koffie wilt gaan afrekenen, dan is het niet meer noodzakelijk om je portemonnee uit je broekzak te halen. Vanaf nu hoef je enkel je Fitbit Charge 3 op het betalingssysteem te plaatsen, waarna de transactie vanzelf wordt voltooid. Uiteraard is deze functionaliteit niet verplicht om te gebruiken, Fitbit verplicht je namelijk niet om je Charge 3 hiermee te verbinden. Maar je hebt in ieder geval wel de mogelijkheid tot het gebruik van Fitbit Pay.

back to menu ↑

Zwemmen met de Fitbit Charge 3

Een groot voordeel van deze Fitbit Charge 3 is dat zwemmen nu wel mogelijk is met de activity tracker. Dit was nog niet het geval bij zijn voorganger, die niet waterdicht was. De Fitbit Charge 3 heeft hierbij ook zwemtracking, net zoals bij de Fitbit Versa 2.

Note: Tijdens het zwemmen kan je geen inzichten krijgen op je Fitbit. Indien je de Charge 3 synchroniseert, worden deze gegevens automatisch weergeven in de desbetreffende app.

back to menu ↑

Hardlopen met de Fitbit Charge 3

Ben je een hardloper en overweeg je de Fitbit Charge 3 te gaan gebruiken voor je hardlooptrainingen? Dan raden wij dit eigenlijk af. De Fitbit Charge 3 beschikt niet over een ingebouwde GPS en dit is toch wel een zeer belangrijk onderdeel voor het tracken van een hardlooptraining. Indien je over een sporthorloge of een activity tracker beschikt met een ingebouwde GPS-functionaliteit, dan kan je zowel je tempo, route en de gelopen afstand analyseren.

back to menu ↑

Waar kan je de Fitbit Charge 3 kopen?

Je kan de Fitbit Charge 3 snel en gemakkelijk bestellen bij Bol.com !

8.5Expert Score
Fitbit Charge 3 Review
“De Fitbit Charge 3 is misschien de beste en meest functionele activity tracker op de huidige markt. Met zijn functionaliteiten heb je voldoende voor een goede fitness tracker. Met zijn optische hartslagmeting en automatische synchronisatie krijg je gemakkelijk en snel inzichten in je activiteitenniveau.”
PROS
 • Polshartslagmeter
 • Waterbestendig
 • Notificaties ontvangen
 • Haarscherp OLED scherm
CONS
 • Zwart wit scherm
 • Geen ingebouwde GPS

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Charge 3 Review januari 2021

Model CHARGE 3
Display OLED
Merk
A-GPS Ja
Geschikt voor onderwater Ja
Waterdicht tot (min) (minuten) 50
Stofdicht Ja
Besturingssysteem Anders
Geschikt voor besturingssysteem Android, iOS
Schokbestendig Ja
Touchscreen Ja
Gewicht (gram) 30
GPS Nee
Activiteiten Zwemmen, Slapen, Hardlopen
Type training Intervaltraining, Rondetijden, Virtual Partner
Tijdweergave Ja
Waterdicht tot (m) (meter) 50
Wekker Ja
Batterijstatus zichtbaar op apparaat Ja
IP-certificering IP26 (Beschermd tegen middelgrote voorwerpen en Waterbestendig)
Materiaal Aluminium
Artikelnummer 40-37-4968
Slaaptracker Ja
Navigatiefunctie Nee
Spraakbesturing Nee
Datumaanduiding Datum
Inclusief belfunctie Nee
Stopwatch functie Ja
Stappenteller Ja
Trappenteller Ja
Notificaties van je smartphone Berichten ontvangen, Alleen opnemen/ophangen, Berichten versturen
Maat One size
Kleur
Te gebruiken met MyFitnessPal, Strava
Hartslagmeter Ja
Bewegingssensor Ja
Caloriemeter Ja
Afstandsmeter Nee
Hoogtemeter Nee
Barometer Nee
Garantie (jaar) 2
Verlicht scherm Ja
ANT+ Nee
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
Mobiele data verbinding mogelijk Ja, met bijzondere eisen, zie productinfo
Betaalde diensten vereist Nee
WIFI Geen Wi-Fi
Verstelbaar Ja
Introductiejaar 2019
Maximale batterijduur (h) 168
Ondersteuning met updates Informatie niet beschikbaar
Bluetooth Ja
App werkt op besturingssysteem Anders, zie productinformatie
Draagwijze Polsband
NFC Ja
Batterijduur wearable 7 dag(en)
Oplaadtijd (minuten) 120
Kleur horlogeband Wit
Materiaal band Siliconen
Compatibel met Informatie niet beschikbaar
Extern geheugenslot Nee
Kleur horlogekast Multi
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
Bluetooth versie Bluetooth 4.0
Delen van gebruikersgegevens vereist Informatie niet beschikbaar
Bluetooth vereist Ja
Actieve zone minuten berekening Nee
Applicatie wearable Fitbit
Doelgroep Mannen & Vrouwen
GPS-toepassing Niet van toepassing
Gewicht (g) 226
Inclusief snelheidsmeter Nee
Inclusief temperatuurmeter Nee
Wifi vereist Informatie niet beschikbaar
Nikkelvrij Nee
Meet zuurstofgehalte in bloed Nee
Reparatie type Carry-in
Taal handleiding Universeel
Type GPS GPS in combinatie met smartphone
Uitzonderingen fabrieksgarantie Niet van toepassing
Verpakking breedte (mm) 119
Verpakking hoogte (mm) 53
Verpakking lengte (mm) 221
Verpakkingsinhoud Oplaadkabel Smartwatch Handleiding

Fitbit Charge 3 Review januari 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorFitbit Charge 3 Special Edition - Activity tracker - Wit
Laatste update:
 • €157,07 - 26 januari, 2021
 • €148,11 - 21 januari, 2021
 • €91,08 - 20 januari, 2021
 • €148,11 - 9 januari, 2021
 • €152,95 - 7 januari, 2021
 • €153,95 - 4 januari, 2021
 • €152,95 - 3 januari, 2021
 • €151,95 - 2 januari, 2021
Sinds: 22 december, 2020
 • Hoogste prijs: €157,07 - 26 januari, 2021
 • Laagste prijs €91,08 - 20 januari, 2021

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Fitbit Charge 3 Review januari 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
 • Total (0)
Vergelijk
0