Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten

Fitbit Charge 3 Review december 2023

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
8.5
Expert ScoreLees review
 • Polshartslagmeter
 • Waterbestendig
 • Notificaties ontvangen
 • Haarscherp OLED scherm

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 2023-12-02 2:02 pm

Beschrijving

Een zeer functionele en premium activity tracker met zeer mooie functionaliteiten voor een betaalbare prijs! Dat omschrijft de Fitbit charge 3 het beste.

Bent je op zoek naar een goede activity tracker? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar de Fitbit Charge 3. Fitbit is al jarenlang een bekende speler op de markt van de activity trackers en met zijn Charge 3 heeft Fitbit een topproduct op de markt gebracht! In dit artikel gaan wij dieper in op de materialen en de functionaliteiten van de Fitbit Charge 3.

Design van de Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 heeft een rechthoekig (vierkant) OLED scherm en een bluetooth functionaliteit. Om meteen maar een nadeel van het scherm te noemen, is dat het scherm een ‘zwart wit scherm’ is, dus geen kleurenscherm. Ondanks dat de Charge 3 hier niet over beschikt is het scherm kraakhelder.

Bekijk de Beste Fitbit!

Het scherm van de Fitbit Charge is een aanraakscherm, ook wel het bekende touchscreen scherm genoemd. Waarbij je met aanrakingen op het scherm de Fitbit Charge 3 kan bedienen. De grootte van het scherm van de Fitbit Charge is 34.5 millimeter hoog en 22.7 millimeter breed.

Een groot voordeel van deze polyester bandjes van de Fitbit Charge 3 is dat deze vervangbaar zijn. Ben je dus na een tijdje de kleur van het bandje zat of wil je gewoon het bandje vervangen? Dat kan makkelijk met de Fitbit Charge 3. Bijvoorbeeld op Bol.com, daar zijn diverse bandjes beschikbaar, waardoor je een nieuw kleurtje kan kiezen en de beschikking hebt over een nieuw Fitbit bandje.

Batterijduur

De accuduur van de Fitbit Charge 3 is maximaal 7 dagen. Hiermee is de batterijduur met 2 dagen verlengd ten opzichte van zijn voorganger (Charge 2). Het kan zo zijn dat de batterijduur korter is, indien het gebruik zeer hoog is of de instellingen anders zijn ingesteld.

Het is daarom aan te raden om de Charge 3 geregeld op te laden, zodat je altijd beschikt over een opgeladen en goed werkende activity tracker. 

Bluetooth van de Fitbit Charge 3

Wil je graag je activiteiten van de Fitbit Charge 3 overzetten naar je smartphone, dat kan dus met de geïntegreerde bluetooth functionaliteit van de Charge 3. Hiermee zet je snel en gemakkelijk je activiteiten over van de Fitbit naar je smartphone. Op deze wijze kan je nog diepere inzichten krijgen in je trainingen en prestatieniveau.

Notificaties ontvangen

Om nog even verder te over de smartphone mogelijkheden van de Fitbit Charge 3. Het is mogelijk om via de Charge 3 notificaties te ontvangen van je telefoon. Op deze manier kan je berichten ontvangen en lezen die binnenkomen op je smartphone. Tevens kan je zien of en door wie je gebeld wordt.

Basisfunctionaliteiten van de Fitbit Charge 3

Zoals eerder aangegeven, heeft de Fitbit Charge 3 veel functionaliteiten en mogelijkheden. Om jou een goede indicatie te geven van alle belangrijke functies, hebben wij een aantal functionaliteiten op een rijtje gezet in deze review over de Fitbit Charge 3:

–    Optische hartslagmeting (polshartslagmeting

–    Calorieënteller

–    Pulsoximeter*

–    Waterbestendig

–    Notificaties

–    Sleeptracking (voor het analyseren van de slaapkwaliteit)

*Met een pulsoximeter kan jij een inschatting krijgen van het zuurstof gehalte in uw bloed.

Hartslaganalyse met de Fitbit Charge 3

Zoals eerder beschreven beschikt de Fitbit Charge 3 over een optische hartslagmeting, ook wel een polshartslagmeting genoemd. Met deze polshartslagmeting kan je over de gehele dag (24/7) je hartslag analyseren.

Deze geïntegreerde polshartslagmeter is ideaal voor mensen die zelf liever niet willen sporten met een hartslagband, die dan om de borst bevestigt is. Bij sommige sporters kan dit zorgen voor irritatie rondom de borst.

Note: Het is niet mogelijk om een externe hartslagband te verbinden met de Fitbit. Dit kan misschien wel een nadeel zijn als je graag een nauwkeurige hartslag analyse wilt. Polshartslagmeters kunnen namelijk schommelingen vertonen in de hartslaganalyse, omdat het ook afhankelijk is hoe goed de activity tracker om de pols is bevestigd. Indien de activity tracker ‘te los’ om de pols is bevestigt, dan is de kans groter dat er een onnauwkeurige hartslaganalyse is.

Sleeptracker

De Charge 3 heeft ook unieke functie. Deze activity tracker kan namelijk de slaap van een persoon analyseren. Fitbit geeft hier slaapkwaliteit weer aan de hand van de ‘sleep-score’. Deze functie geeft op basis van cijfers weer ‘hoe diep’ of ‘wat de kwaliteit is’ van je slaap. Deze ‘sleep-score’ wordt voornamelijk gebaseerd op de hartslaganalyse die de hele nacht wordt getrackt. Indien er veel schommelingen zijn in de hartslag over een nacht, dan concludeert Fitbit dit als een ‘onrustige nachtrust’.

Een ‘sleep-score’ is voor ieder persoon verschillend. Sommige mensen draaien nu eenmaal vaker in hun slaap, waardoor de hartslag steeds omhoog gaat en waardoor de slaapkwaliteit (volgens Fitbit) misschien minder is.

Stressmeting

Naast de slaapkwaliteit, kan de Fitbit Charge 3 ook het stressniveau van een persoon meten. Dit geeft Fitibit weer aan de hand van een ‘stress score’. De meting van deze stressscore, kan je doen op de Fitibit Charge 3 door een aantal minuten stil te leggen of te staan, dit terwijl de Fitbit de hartslag meet.

Fitbit geeft bij deze stressmeting aan of je ‘erg gestrest’ bent of juist ‘relaxed’ bent.

Let op: Indien je vaak inzichten wilt in je stress score dan is het zaak dat je steeds dezelfde omstandigheid van meten aanhoudt. Onze tip, meet de stress score tijdens het tv kijken op de bank en doe je volgende stressmeting ook zittend of liggend. Ga dus niet zomaar ineens op een andere manier je stressmeting doen, want hierdoor kan je hartslag al enkele slagen hoger zijn dan bij een liggende positie.

Verbeteringen ten opzichte van de Fitbit Charge 2

Net als bij elk nieuw model heeft ook de Fitbit Charge 3 een paar verbeteringen en nieuwe features toegevoegd.

Ten opzichte van de vorige versie van de Fitbit Charge is deze activity tracker net even weer wat geavanceerder geworden. Nu is de Charge 3 wel waterdicht, waardoor het vanaf nu mogelijk is om ook te zwemmen met deze Fitbit. Deze Charge is waterbestendig tot en met 50 meter. Ook een groot voordeel van de upgrade van de Charge 3 is dat deze activity tracker over meer sportprofielen beschikt.

Het design lijkt op die van zijn voorganger (allebei een polsband met een rechthoekig scherm), maar er zijn toch een aantal verschillen op te merken. Deze nieuwe tracker vinden wij persoonlijk er net even wat mooier eruit zien, dit komt omdat de Charge 3 net een klein tandje smaller is dan zijn voorganger. Het scheelt niet veel, maar omdat de Charge 2 al zo klein is, valt dit toch op. Fitbit vermeld zelf dat de batterijduur is verlengt van 5 naar 7 dagen met de Fitbit Charge 3. Tevens is het scherm een stuk sterker geworden dan de Charge 2, deze Charge 3 beschikt over een ‘Gorilla Glass 3’.

Over het algemeen is de Charge 3 net even een stukje comfortabeler, sterker en dus duurzamer dan het vorige model.

Verbeteringen op een rijtje:

–    Smaller postuur

–    Meer sportprofielen (meer dan 15)

–    Waterdicht (tot 50 meter)

–    Mogelijkheid van het meten van de bloed zuurstofniveau

–    Notificaties ontvangen

–    Verbeterde accuduur

Apps op de Fitbit Charge 3

Zoals meerdere Fitbit’s is ook de Charge 3 uitbreidbaar met meerdere externe apps. De Fitbit Charge 3 is te gebruiken in combinatie met de volgende apps:

 • Strava
 • Runkeeper
 • Myfitnesspal

Strava is de absloute must-hace hardloop-en fietsapp onder de duursporters. Het is een soort van social media kanaal waarbij jij je activiteiten, zoals je hardlooptraining kan delen met andere Strava-gebruikers. Op Strava wordt in het geval van een hardlooptraining, je snelheid, gelopen route en afstand bijgehouden. Op deze wijze krijg je op Strava een mooi inzicht in je hardlooptrainingen.

Het nadeel van het gebruik van Strava met de Fitbit Charge 3 is dat je de app moet gebruiken in combinatie met de smartphone. De Fitbit Charge 3 beschikt namelijk niet over een ingebouwde GPS, waardoor de Fitbit niet alleen de training kan ‘tracken’. Als jij je smartphone verbindt met de Fitbit Charge 3 dan kan deze activity tracker de activiteit bijhouden op Strava.

Runkeeper is ongeveer hetzelfde concept als Strava. Het is namelijk ook een social media platform, alleen Runkeeper is toch net iets meer gericht op de hardlopers.

Wil jij graag serieus gewicht verliezen of gemotiveerd blijven voor je workouts? Dan is misschien de app: MyFitnessPal iets voor jou! Met MyFitnessPal word je bewuster van je eet- en bewegingspatroon. Deze app zorgt ervoor dat jij je algemene levensstijl verbeterd. Je kunt in deze app namelijk goede inzichten krijgen in het aantal verbruikte of ingenomen calorieën.

Fitbit Pay gebruiken? 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Fitbit Inspire HR, heeft deze Charge 3 wel de beschikking over Fitbit pay. Met Fitbit Pay heb je de mogelijkheid om je betaling contactloos te doen via in dit geval je activity tracker. Hiervoor hoef je alleen eenmalig je activity tracker te connecten met je bankgegevens.

Indien je bijvoorbeeld een bakje koffie wilt gaan afrekenen, dan is het niet meer noodzakelijk om je portemonnee uit je broekzak te halen. Vanaf nu hoef je enkel je Fitbit Charge 3 op het betalingssysteem te plaatsen, waarna de transactie vanzelf wordt voltooid. Uiteraard is deze functionaliteit niet verplicht om te gebruiken, Fitbit verplicht je namelijk niet om je Charge 3 hiermee te verbinden. Maar je hebt in ieder geval wel de mogelijkheid tot het gebruik van Fitbit Pay.

Zwemmen met de Fitbit Charge 3

Een groot voordeel van deze Fitbit Charge 3 is dat zwemmen nu wel mogelijk is met de activity tracker. Dit was nog niet het geval bij zijn voorganger, die niet waterdicht was. De Fitbit Charge 3 heeft hierbij ook zwemtracking, net zoals bij de Fitbit Versa 2.

Note: Tijdens het zwemmen kan je geen inzichten krijgen op je Fitbit. Indien je de Charge 3 synchroniseert, worden deze gegevens automatisch weergeven in de desbetreffende app.

Hardlopen met de Fitbit Charge 3

Ben je een hardloper en overweeg je de Fitbit Charge 3 te gaan gebruiken voor je hardlooptrainingen? Dan raden wij dit eigenlijk af. De Fitbit Charge 3 beschikt niet over een ingebouwde GPS en dit is toch wel een zeer belangrijk onderdeel voor het tracken van een hardlooptraining. Indien je over een sporthorloge of een activity tracker beschikt met een ingebouwde GPS-functionaliteit, dan kan je zowel je tempo, route en de gelopen afstand analyseren.

Prijs analyse voor de Fitbit Charge 3 Review augustus 2023

Wil je graag de Fitbit Charge 3 kopen? Dan raden wij aan om dit product voor de laagste prijs te kopen bij: bol.com, omdat hier de beste deal beschikbaar is voor deze Fitbit Charge 3 Review augustus 2023, voor een prijs van: . Dit product valt binnen de categorie: Reviews.

Goedkoopste Fitbit Charge 3 kopen?

De goedkoopste Fitbit Charge 3 vind je bij: bol.com

Wij hebben geconstateerd dat dit product slechts bij één aanbieder verkrijgbaar is. Hierdoor is er niet echt een vergelijking mogelijk, maar indien jij toch op zoek bent naar deze Fitbit Charge 3 Review augustus 2023. Dan raden wij het aan om dit product te kopen bij: bol.com

Op dit moment houden wij de prijzen en aanbiedingen bij van de volgende aanbieders:

Waar kan je de Fitbit Charge 3 kopen?

Je kan de Fitbit Charge 3 snel en gemakkelijk bestellen bij Bol.com !

8.5Expert Score
Fitbit Charge 3 Review
“De Fitbit Charge 3 is misschien de beste en meest functionele activity tracker op de huidige markt. Met zijn functionaliteiten heb je voldoende voor een goede fitness tracker. Met zijn optische hartslagmeting en automatische synchronisatie krijg je gemakkelijk en snel inzichten in je activiteitenniveau.”
Voordelen
 • Polshartslagmeter
 • Waterbestendig
 • Notificaties ontvangen
 • Haarscherp OLED scherm
Nadelen
 • Zwart wit scherm
 • Geen ingebouwde GPS

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Charge 3 Review december 2023

Batterijduur wearable

7 dag(en)

Waterdicht tot (min) (minuten)

50

Schokbestendig

Ja

Maximale batterijduur (h)

168

Touchscreen

Ja

Datumaanduiding

Datum

Garantie (jaar)

2

IP-certificering

IP26 (Beschermd tegen middelgrote voorwerpen en Waterbestendig)

Merk

A-GPS

Ja

Geschikt voor onderwater

Ja

Geschikt voor besturingssysteem

Android, iOS

Besturingssysteem

Anders

Introductiejaar

2019

Afstandsmeter

Nee

Hoogtemeter

Nee

Spraakbesturing

Nee

Verlicht scherm

Ja

GPS

Nee

Activiteiten

Zwemmen, Slapen, Hardlopen

Type training

Intervaltraining, Rondetijden, Virtual Partner

Tijdweergave

Ja

Notificaties van je smartphone

Berichten ontvangen, Alleen opnemen/ophangen, Berichten versturen

Display

OLED

Gewicht (gram)

30

Caloriemeter

Ja

Stopwatch functie

Ja

Stappenteller

Ja

Trappenteller

Ja

Slaaptracker

Ja

Navigatiefunctie

Nee

Te gebruiken met

MyFitnessPal, Strava

Maat

One size

Hartslagmeter

Ja

Bewegingssensor

Ja

Inclusief belfunctie

Nee

Wekker

Ja

Artikelnummer

40-37-4968

Barometer

Nee

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

Materiaal

Aluminium

NFC

Ja

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

Delen van gebruikersgegevens vereist

Informatie niet beschikbaar

WIFI

Geen Wi-Fi

Verstelbaar

Ja

Waterdicht tot (m) (meter)

50

Stofdicht

Ja

Actieve zone minuten berekening

Nee

Betaalde diensten vereist

Nee

Kleur horlogeband

Wit

Materiaal band

Siliconen

Compatibel met

Informatie niet beschikbaar

Extern geheugenslot

Nee

Kleur horlogekast

Multi

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

Nikkelvrij

Nee

Kleur

Meet zuurstofgehalte in bloed

Nee

Bluetooth versie

Bluetooth 4.0

ANT+

Nee

Applicatie wearable

Fitbit

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

GPS-toepassing

Niet van toepassing

Gewicht (g)

226

Inclusief snelheidsmeter

Nee

Inclusief temperatuurmeter

Nee

Bluetooth

Ja

Mobiele data verbinding mogelijk

Informatie niet beschikbaar

Ondersteuning met updates

Informatie niet beschikbaar

Draagwijze

Polsband

App werkt op besturingssysteem

Anders, zie productinformatie

Bluetooth vereist

Ja

Wifi vereist

Informatie niet beschikbaar

Oplaadtijd (minuten)

120

Reparatie type

Carry-in

Taal handleiding

Universeel

Type GPS

GPS in combinatie met smartphone

Uitzonderingen fabrieksgarantie

Niet van toepassing

Verpakking breedte (mm)

119

Verpakking hoogte (mm)

53

Verpakking lengte (mm)

221

Verpakkingsinhoud

Oplaadkabel Smartwatch Handleiding

Model

CHARGE 3

Continue hartslagmeting

Ja

EAN

0811138030926

Geeft melding bij onregelmatige hartslag

Nee

Inzicht in hoeveelheid slaap (uren)

Ja

Inzicht in verschillende slaapfasen

Ja

Oudercontrole/-toezicht via app

Nee

Spatwaterdicht

Ja

Categorieën

Fitness horloges Hardloophorloges Zwemhorloges Activity trackers

Serie

Fitbit Charge

Meetwaarden

Caloriemeting, Stappenteller, Sleeptracker functie, Hartslagfunctie

Opties

Bluetooth, Schokbestendig, Caloriemeting, Geen Wi-Fi, Aanraakscherm, Inclusief wekkerfunctie, Spatwaterdicht, Stopwatch functie

Werkt met sportapp

Strava, MyFitnessPal

Fitbit Charge 3 Review december 2023 Videos

Prijs historie

-

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Fitbit Charge 3 Review december 2023”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
 • Total (0)
Vergelijk
0