- 4% Fitbit Ionic Review mei 2021

Fitbit Ionic Review mei 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Meest geavanceerde Fitbit op de markt
  • Ingebouwde GPS
  • Fibit Pay
  • Notificaties ontvangen

256.95

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs - €256,95
Prijs historie
×
Prijs historie voorFitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs
Laatste update:
  • €256,95 - 15 mei, 2021
  • €259,00 - 13 april, 2021
  • €221,00 - 10 april, 2021
  • €233,00 - 24 maart, 2021
  • €125,00 - 24 maart, 2021
  • €233,00 - 17 maart, 2021
  • €236,00 - 13 maart, 2021
  • €193,95 - 13 maart, 2021
Sinds: 20 november, 2020
  • Hoogste prijs: €259,00 - 13 april, 2021
  • Laagste prijs €125,00 - 24 maart, 2021
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 15 mei, 2021 4:07 am

Beschrijving

Fitbit is een merk dat al langer bekend is op de markt van de acitivity trackers, maar Fitbit heeft meer, namelijk ook smartwatchtes. De meest geavanceerde smartwatch van Fitbit is de Fitbit Ionic. Deze smartwatch heeft vele mogelijkheden en extra features! Wij nemen in dit artikel een dieper kijkje naar het design en de functies van deze Fitbit Ionic. Hierbij de Fitbit Ionic review!

Design van de Fitbit Ionic

In tegenstelling tot andere Fitbit producten is de Ionic dus geen activity tracker, maar een smartwatch. Dit is ook te zien in het uiterlijk van het horloge. Het scherm van de Ionic is groot en hiermee ook lekker overzichtelijk.

Bekijk Beste Fitbit!

De Ionic heeft een hoekige en zakelijke uitstraling. Daarnaast beschikt de Ionic over een kleurenscherm omringd door de stevige rand aan zowel de boven- als zijkant van het display. De Ioinic is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, namelijk een ‘grijze’ of ‘blauwe’ variant. In tegenstelling tot de Versa 2 is de Ionic zwaarder en is de body net een fractie anders.

De Fitbit Ionic is een waterdichte smartwatch, waardoor je gewoon kan douchen en zwemmen met het horloge.

terug naar het menu ↑

Mogelijkheden van de Fitbit Ionic 

De mogelijkheden van deze Fitbit Ionic gaan ver. Naast de normale functies die je mag verwachten, zoals het meten van de dagelijkse activiteiten, kan de Fitbit meerdere aspecten analyseren. Zo kan deze Ionic onder andere de kwaliteit van de slaap, het aantal stappen op een dag of het aantal trappen analyseren die je op een dag hebt beklommen. Uiteraard is het ook mogelijk om inzichten te verkrijgen in het aantal calorieën wat je op een dag hebt verbruikt.

terug naar het menu ↑

Muziek afspelen

Een andere mogelijkheid van de Fitbit Ionic is het afspelen van muziek via het horloge. Fitbit omschrijft zelf dat er de mogelijkheid is om rond de driehonderd muzieknummers op de smartwatch zelf plaatsen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld tijdens het fietsen of hardlopen muziek afspelen via je smartwatch en kan je je mobiele telefoon thuis laten.

Als je graag wilt switchen naar een ander muzieknummer dan hoef je enkel maar een ‘swipe’ te geven op de Fibit Ionic, waardoor het volgende nummer wordt afgespeeld. Je kunt bijvoorbeeld de Ionic verbinden met Spotify om muziek te luisteren.

Bekijk ook: Huawei Band pro 4 review

terug naar het menu ↑

Apps downloaden

Daarnaast zijn er ook tal van andere mogelijkheden indien je apps gaat downloaden in de Fitbit app Store. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld toegang krijgen tot Strava, Runkeeper of MyFitnessPal, waardoor jij nog meer inzichten kan krijgen in je trainingen of activiteiten.

terug naar het menu ↑

Notificaties

Een bijkomend voordeel van de Ioinic in tegenstelling tot de meeste activity trackers van Fitbit. Is dat het mogelijk is om notificaties te ontvangen op de smartwatch. Met notifcaties bedoelen wij de berichten, zoals SMS of e-mails.

Ook kun je de Ionic nog uitbreiden met apps (Fitbit app store) voor het ontvangen van notificaties

terug naar het menu ↑

Fitbit Pay

Misschien zie je het wel vaker? Mensen die bijvoorbeeld hun koffie of een kleine boodschap betalen met hun horloge. Tegenwoordig kan het ook met de Fitbit Ionic. Met de Fitbit Ioinc heb je automatisch de mogelijkheid tot Fitbit Pay, waardoor je niet meer je portemonnee hoef te trekken. Met Fitbit Pay hoef je enkel de Ionic op het betalingssysteem te plaatsen, waarna de transactie vanzelf wordt voltooid. Natuurlijk dien je vooraf wel Fitbit Pay in te stellen op de Ioinic en uiteraard hoef je niet per se gebruik te maken van deze functie.

terug naar het menu ↑

Optische hartslagmeting

De Fitbit Ionic beschikt over een optische hartslagmeting. Hierbij wordt de hartslag gemeten via de polshartslag en kan op deze manier de hartslag 24/7 worden bijgehouden. De hartslagmeting van de Ionic is hierbij bevestigt aan de achterzijde van het klokwerk. Een sensor drukt hierbij tegen de pols aan, waardoor de hartslagfrequentie gemeten kan worden. Deze functie is vooral fijn voor sporters die het niet lekker vinden op met een hartslagband (borstband) te gaan sporten.

Bekijk ook: Garmin Fenix 6 review

Voor het optimaal gebruik van de hartslagmeting bij de Ionic is het essentieel dat het horloge goed en dus stevig om de pols is bevestigt. Is dit niet het geval, dan kan het zo zijn dat de hartslag on nauwkeurig wordt geanalyseerd. Een nadeel van de producten van Fitbit is dat deze niet uitbreidbaar zijn met een externe hartslagband.

terug naar het menu ↑

Ingebouwde GPS

In onze ogen de meest waardevolle functie van de Fitbit Ionic, namelijk de ingebouwde GPS. Dankzij de ingebouwde GPS kun je heel gedetailleerd je hardloop-of fietstrainingen uitlezen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zien: welke afstand, welke route en met welke snelheid jij je training hebt uitgevoerd! Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld je training of activiteit te delen op bijvoorbeeld Strava of Runkeeper.

Een bijkomend voordeel van de Fitbit Ionic in combinatie met de ingebouwde GPS, is dat het mogelijk is om zwemtrainingen te analyseren.

Let op!De Fitbit Ionic is zoals eerder vermeld waterdicht

terug naar het menu ↑

Conclusie Fitbit Ionic review mei 2021

De Fitbit Ionic is waarschijnlijk wel het meest complete product van Fitbit. Naast alle functies die de Fitbit Ionic beschikt van de Versa 2, beschikt de Ionic over een ingebouwde GPS functie en dat levert veel meerwaarde op! Omdat de Fitbit Ionic over een ingebouwde GPS functie beschikt is het mogelijk om hardloop- en fietstrainingen nauwkeuriger te tracken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld inzichten in de afstand, route en snelheid.

De Fitbit Ionic is daarom volgens ons geschikt voor de mensen die het maximale uit hun Fitbit willen halen. Mensen die naast inzichten in hun bewegingsdoelen ook graag nog extra inzichten willen in hun fiets- of hardlooptrainingen. Voor de Fitbit Ionic betaal je daarom wel een hogere prijs dan de andere producten van Fitbit, maar je hebt dan in onze ogen wel de meest uitgebreide Fitbit op de markt.

Bekijk ook de: Garmin Vivoactive 4 review!

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de Ioinic, maar indien je bijvoorbeeld geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’, dan doe je er goed aan om voor de Fitbit Versa 2 te gaan. Deze Fitbit bevat eigenlijk alle functies van Ionic, op de GPS functie na. Hierdoor kan je in ieder geval al veel geld besparen.

terug naar het menu ↑

Waar kan je de Fitbit Ionic kopen?

De Ionic Fitbit bestel je snel en gemakkelijk bij Bol.com of Coolblue!

Bron foto’s: fitbit.com

9Expert Score
Fitbit Ionic Review
De Fitbit Ionic is daarom volgens ons geschikt voor de mensen die het maximale uit hun Fitbit willen halen. Mensen die naast inzichten in hun bewegingsdoelen ook graag nog extra inzichten willen in hun fiets- of hardlooptrainingen. Voor de Fitbit Ionic betaal je daarom wel een hogere prijs dan de andere producten van Fitbit, maar je hebt dan in onze ogen wel de meest uitgebreide Fitbit op de markt.
Voordelen
  • Meest geavanceerde Fitbit op de markt
  • Ingebouwde GPS
  • Fibit Pay
  • Notificaties ontvangen
Nadelen
  • Het is niet mogelijk om een externe hartslagband te verbinden met de Fitbit Ionic
  • Reageren op notificaties niet mogelijk

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Ionic Review mei 2021

Model

Ionic

Spraakbesturing

Ja

Merk

Garantie (jaar)

2

Verpakkingsinhoud

Horloge en bandje

Maat

38

Polsomtrek

50 – 300mm

Materiaal

Edelstaal

Gewicht (gram)

47

Artikelnummer

0816137026048

IP-certificering

IP66 (volledig stofdicht en waterbestendig)

Schokbestendig

Nee

Geschikt voor onderwater

Ja

Stofdicht

Nee

Afstandsmeter

Ja

NFC

Ja

Geschikt voor besturingssysteem

iOS

Display

Y

Schermgrootte (inch)

1.42

Beeldschermresolutie

1080 x 2220

Verlicht scherm

Ja

Touchscreen

Ja

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

Tijdweergave

Ja

Wekker

Ja

Notificaties van je smartphone

Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen

Simkaartslot

Nee

Besturingssysteem

Anders

Formaat horlogekast

29×35

Datumaanduiding

Datum

Inclusief belfunctie

Ja

Stopwatch functie

Nee

Stappenteller

Ja

Trappenteller

Ja

Slaaptracker

Ja

Activiteiten

Zwemmen, Fitness, Fietsen, Atletiek

Type training

Intervaltraining, Virtual Partner

Te gebruiken met

MyFitnessPal

Hartslagmeter

Ja

Frequentie hartslagmeting

Continu

Gecodeerde hartslagsensor

Nee

Bewegingssensor

Ja

Caloriemeter

Ja

Camera

Nee

Hoogtemeter

Nee

Barometer

Nee

GPS

Ja

A-GPS

Nee

Digitaal kompas

Nee

Opslagcapaciteit (MB)

500

Werkgeheugen (MB)

0

WIFI

Ja

Bluetooth

Ja

Bluetooth versie

Bluetooth 4.0

Navigatiefunctie

Ja

Waterdicht tot (min) (minuten)

5

Mobiele data verbinding mogelijk

Informatie niet beschikbaar

Kleur horlogeband

Zwart

Betaalde diensten vereist

Informatie niet beschikbaar

Materiaal horlogeband

Siliconen

Verstelbaar

Ja

Draagwijze

Polsband

Vorm horlogekast

Vierkant

Kleur horlogekast

Donkergrijs

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssysteem

Informatie niet beschikbaar

Delen van gebruikersgegevens vereist

Informatie niet beschikbaar

Wifi vereist

Informatie niet beschikbaar

Batterij capaciteit (mAh)

12

Gebruiker segment

Sport, Dagelijks gebruik

Batterijduur wearable

5 dag(en)

Compatibel met

Informatie niet beschikbaar

Introductiejaar

2020

Introductiemaand

April

Ondersteuning met updates

Informatie niet beschikbaar

Actieve zone minuten berekening

Ja

Analyseert slaapkwaliteit

Ja

Applicatie wearable

Fitbit

Bandmaat

M (66cm)

Batterijduur tijdens gebruik GPS (h)

7

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

Draadloos op te laden

Nee

GPS-toepassing

Navigatie

Muziek afspelen zonder smartphone

Nee

Bluetooth vereist

Informatie niet beschikbaar

Personage

Geen personage

Gewicht (g)

301

Inclusief snelheidsmeter

Ja

Inclusief temperatuurmeter

Nee

Maximale batterijduur (d)

4

Meet zuurstofgehalte in bloed

Ja

Met ECG functie

Nee

Met fysieke horlogewijzers

Nee

Met geanimeerde workout's

Nee

Met oudercontrole voor kinderen

Nee

Met stressmonitor

Ja

Geschikt om mee te betalen

Ja

Verwisselbare accu

Nee

Primair gebruik smartwatch

Inzicht in gezondheid

Nikkelvrij

Nee

Reparatie type

On-site repair

Taal handleiding

Universeel

Tracking menstruatiecyclus

Ja

Trainingsschema functie

Inzichtelijk op smartphone via app

Type GPS

GPS

Uitzonderingen fabrieksgarantie

2

Verpakking breedte (mm)

104

Verpakking hoogte (mm)

50

Verpakking lengte (mm)

202

Waterdichtheid

5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)

Wisselen tussen beoefende activiteiten

Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Kleur

Fitbit Ionic Review mei 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorFitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs
Laatste update:
  • €256,95 - 15 mei, 2021
  • €259,00 - 13 april, 2021
  • €221,00 - 10 april, 2021
  • €233,00 - 24 maart, 2021
  • €125,00 - 24 maart, 2021
  • €233,00 - 17 maart, 2021
  • €236,00 - 13 maart, 2021
  • €193,95 - 13 maart, 2021
Sinds: 20 november, 2020
  • Hoogste prijs: €259,00 - 13 april, 2021
  • Laagste prijs €125,00 - 24 maart, 2021

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Fitbit Ionic Review mei 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0