- 27% Fitbit Ionic Review januari 2021

Fitbit Ionic Review januari 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Meest geavanceerde Fitbit op de markt
  • Ingebouwde GPS
  • Fibit Pay
  • Notificaties ontvangen

269.00 197.00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs - €197,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorFitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs
Laatste update:
  • €194,95 - 26 januari, 2021
  • €197,00 - 25 januari, 2021
  • €193,95 - 24 januari, 2021
  • €194,95 - 23 januari, 2021
  • €195,95 - 23 januari, 2021
  • €192,95 - 22 januari, 2021
  • €193,95 - 22 januari, 2021
  • €195,95 - 20 januari, 2021
Sinds: 8 augustus, 2020
  • Hoogste prijs: €249,00 - 18 september, 2020
  • Laagste prijs €174,99 - 26 december, 2020
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 26 januari, 2021 6:59 am
Fitbit Ionic Review januari 2021

269.00 197.00

Beschrijving

Fitbit is een merk dat al langer bekend is op de markt van de acitivity trackers, maar Fitbit heeft meer, namelijk ook smartwatchtes. De meest geavanceerde smartwatch van Fitbit is de Fitbit Ionic. Deze smartwatch heeft vele mogelijkheden en extra features! Wij nemen in dit artikel een dieper kijkje naar het design en de functies van deze Fitbit Ionic. Hierbij de Fitbit Ionic review!

Design van de Fitbit Ionic

In tegenstelling tot andere Fitbit producten is de Ionic dus geen activity tracker, maar een smartwatch. Dit is ook te zien in het uiterlijk van het horloge. Het scherm van de Ionic is groot en hiermee ook lekker overzichtelijk.

De Ionic heeft een hoekige en zakelijke uitstraling. Daarnaast beschikt de Ionic over een kleurenscherm omringd door de stevige rand aan zowel de boven- als zijkant van het display. De Ioinic is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, namelijk een ‘grijze’ of ‘blauwe’ variant. In tegenstelling tot de Versa 2 is de Ionic zwaarder en is de body net een fractie anders.

De Fitbit Ionic is een waterdichte smartwatch, waardoor je gewoon kan douchen en zwemmen met het horloge.

back to menu ↑

Mogelijkheden van de Fitbit Ionic 

De mogelijkheden van deze Fitbit Ionic gaan ver. Naast de normale functies die je mag verwachten, zoals het meten van de dagelijkse activiteiten, kan de Fitbit meerdere aspecten analyseren. Zo kan deze Ionic onder andere de kwaliteit van de slaap, het aantal stappen op een dag of het aantal trappen analyseren die je op een dag hebt beklommen. Uiteraard is het ook mogelijk om inzichten te verkrijgen in het aantal calorieën wat je op een dag hebt verbruikt.

back to menu ↑

Muziek afspelen

Een andere mogelijkheid van de Fitbit Ionic is het afspelen van muziek via het horloge. Fitbit omschrijft zelf dat er de mogelijkheid is om rond de driehonderd muzieknummers op de smartwatch zelf plaatsen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld tijdens het fietsen of hardlopen muziek afspelen via je smartwatch en kan je je mobiele telefoon thuis laten.

Als je graag wilt switchen naar een ander muzieknummer dan hoef je enkel maar een ‘swipe’ te geven op de Fibit Ionic, waardoor het volgende nummer wordt afgespeeld. Je kunt bijvoorbeeld de Ionic verbinden met Spotify om muziek te luisteren.

Bekijk ook: Huawei Band pro 4 review

back to menu ↑

Apps downloaden

Daarnaast zijn er ook tal van andere mogelijkheden indien je apps gaat downloaden in de Fitbit app Store. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld toegang krijgen tot Strava, Runkeeper of MyFitnessPal, waardoor jij nog meer inzichten kan krijgen in je trainingen of activiteiten.

back to menu ↑

Notificaties

Een bijkomend voordeel van de Ioinic in tegenstelling tot de meeste activity trackers van Fitbit. Is dat het mogelijk is om notificaties te ontvangen op de smartwatch. Met notifcaties bedoelen wij de berichten, zoals SMS of e-mails.

Ook kun je de Ionic nog uitbreiden met apps (Fitbit app store) voor het ontvangen van notificaties

back to menu ↑

Fitbit Pay

Misschien zie je het wel vaker? Mensen die bijvoorbeeld hun koffie of een kleine boodschap betalen met hun horloge. Tegenwoordig kan het ook met de Fitbit Ionic. Met de Fitbit Ioinc heb je automatisch de mogelijkheid tot Fitbit Pay, waardoor je niet meer je portemonnee hoef te trekken. Met Fitbit Pay hoef je enkel de Ionic op het betalingssysteem te plaatsen, waarna de transactie vanzelf wordt voltooid. Natuurlijk dien je vooraf wel Fitbit Pay in te stellen op de Ioinic en uiteraard hoef je niet per se gebruik te maken van deze functie.

back to menu ↑

Optische hartslagmeting

De Fitbit Ionic beschikt over een optische hartslagmeting. Hierbij wordt de hartslag gemeten via de polshartslag en kan op deze manier de hartslag 24/7 worden bijgehouden. De hartslagmeting van de Ionic is hierbij bevestigt aan de achterzijde van het klokwerk. Een sensor drukt hierbij tegen de pols aan, waardoor de hartslagfrequentie gemeten kan worden. Deze functie is vooral fijn voor sporters die het niet lekker vinden op met een hartslagband (borstband) te gaan sporten.

Bekijk ook: Garmin Fenix 6 review

Voor het optimaal gebruik van de hartslagmeting bij de Ionic is het essentieel dat het horloge goed en dus stevig om de pols is bevestigt. Is dit niet het geval, dan kan het zo zijn dat de hartslag on nauwkeurig wordt geanalyseerd. Een nadeel van de producten van Fitbit is dat deze niet uitbreidbaar zijn met een externe hartslagband.

back to menu ↑

Ingebouwde GPS

In onze ogen de meest waardevolle functie van de Fitbit Ionic, namelijk de ingebouwde GPS. Dankzij de ingebouwde GPS kun je heel gedetailleerd je hardloop-of fietstrainingen uitlezen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zien: welke afstand, welke route en met welke snelheid jij je training hebt uitgevoerd! Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld je training of activiteit te delen op bijvoorbeeld Strava of Runkeeper.

Een bijkomend voordeel van de Fitbit Ionic in combinatie met de ingebouwde GPS, is dat het mogelijk is om zwemtrainingen te analyseren.

Let op!De Fitbit Ionic is zoals eerder vermeld waterdicht

back to menu ↑

Conclusie Fitbit Ionic review januari 2021

De Fitbit Ionic is waarschijnlijk wel het meest complete product van Fitbit. Naast alle functies die de Fitbit Ionic beschikt van de Versa 2, beschikt de Ionic over een ingebouwde GPS functie en dat levert veel meerwaarde op! Omdat de Fitbit Ionic over een ingebouwde GPS functie beschikt is het mogelijk om hardloop- en fietstrainingen nauwkeuriger te tracken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld inzichten in de afstand, route en snelheid.

De Fitbit Ionic is daarom volgens ons geschikt voor de mensen die het maximale uit hun Fitbit willen halen. Mensen die naast inzichten in hun bewegingsdoelen ook graag nog extra inzichten willen in hun fiets- of hardlooptrainingen. Voor de Fitbit Ionic betaal je daarom wel een hogere prijs dan de andere producten van Fitbit, maar je hebt dan in onze ogen wel de meest uitgebreide Fitbit op de markt.

Bekijk ook de: Garmin Vivoactive 4 review!

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de Ioinic, maar indien je bijvoorbeeld geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’, dan doe je er goed aan om voor de Fitbit Versa 2 te gaan. Deze Fitbit bevat eigenlijk alle functies van Ionic, op de GPS functie na. Hierdoor kan je in ieder geval al veel geld besparen.

back to menu ↑

Waar kan je de Fitbit Ionic kopen?

De Ionic Fitbit bestel je snel en gemakkelijk bij Bol.com of Coolblue!

Bron foto’s: fitbit.com

9Expert Score
Fitbit Ionic Review
De Fitbit Ionic is daarom volgens ons geschikt voor de mensen die het maximale uit hun Fitbit willen halen. Mensen die naast inzichten in hun bewegingsdoelen ook graag nog extra inzichten willen in hun fiets- of hardlooptrainingen. Voor de Fitbit Ionic betaal je daarom wel een hogere prijs dan de andere producten van Fitbit, maar je hebt dan in onze ogen wel de meest uitgebreide Fitbit op de markt.
PROS
  • Meest geavanceerde Fitbit op de markt
  • Ingebouwde GPS
  • Fibit Pay
  • Notificaties ontvangen
CONS
  • Het is niet mogelijk om een externe hartslagband te verbinden met de Fitbit Ionic
  • Reageren op notificaties niet mogelijk

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Ionic Review januari 2021

Model Ionic
Spraakbesturing Ja
Garantie (jaar) 2
Verpakkingsinhoud Horloge en bandje
Maat 38
Polsomtrek 50 - 300mm
Kleur
Materiaal Edelstaal
Gewicht (gram) 47
Artikelnummer 0816137026048
IP-certificering IP66 (volledig stofdicht en waterbestendig)
Schokbestendig Nee
Geschikt voor onderwater Ja
Waterdicht tot (min) (minuten) 5
NFC Ja
Besturingssysteem Anders
Geschikt voor besturingssysteem iOS
Display Y
Schermgrootte (inch) 1.42
Beeldschermresolutie 1080 x 2220
Verlicht scherm Ja
Touchscreen Ja
Batterijstatus zichtbaar op apparaat Ja
Tijdweergave Ja
Wekker Ja
Notificaties van je smartphone Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen
Navigatiefunctie Ja
Merk
Stofdicht Nee
Simkaartslot Nee
Datumaanduiding Datum
Inclusief belfunctie Ja
Stopwatch functie Nee
Stappenteller Ja
Trappenteller Ja
Slaaptracker Ja
Activiteiten Zwemmen, Fitness, Fietsen, Atletiek
Type training Intervaltraining, Virtual Partner
Te gebruiken met MyFitnessPal
Hartslagmeter Ja
Frequentie hartslagmeting Continu
Gecodeerde hartslagsensor Nee
Bewegingssensor Ja
Caloriemeter Ja
Afstandsmeter Ja
Hoogtemeter Nee
Barometer Nee
GPS Ja
A-GPS Nee
Digitaal kompas Nee
Opslagcapaciteit (MB) 500
Werkgeheugen (MB) 0
WIFI Ja
Bluetooth Ja
Bluetooth versie Bluetooth 4.0
Camera Nee
Batterijduur wearable 5 dag(en)
Formaat horlogekast 29x35
GPS-toepassing Navigatie
Verwisselbare accu Nee
Kleur horlogeband Zwart
Materiaal horlogeband Siliconen
Verstelbaar Ja
Draagwijze Polsband
Vorm horlogekast Vierkant
Kleur horlogekast Donkergrijs
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
App werkt op besturingssysteem Informatie niet beschikbaar
Delen van gebruikersgegevens vereist Informatie niet beschikbaar
Wifi vereist Informatie niet beschikbaar
Batterij capaciteit (mAh) 12
Mobiele data verbinding mogelijk Informatie niet beschikbaar
Betaalde diensten vereist Informatie niet beschikbaar
Compatibel met Informatie niet beschikbaar
Introductiejaar 2020
Introductiemaand April
Ondersteuning met updates Informatie niet beschikbaar
Actieve zone minuten berekening Ja
Analyseert slaapkwaliteit Ja
Applicatie wearable Fitbit
Bandmaat M (66cm)
Batterijduur tijdens gebruik GPS (h) 7
Doelgroep Mannen & Vrouwen
Draadloos op te laden Nee
Bluetooth vereist Informatie niet beschikbaar
Gebruiker segment Sport, Dagelijks gebruik
Geschikt om mee te betalen Ja
Gewicht (g) 301
Inclusief snelheidsmeter Ja
Inclusief temperatuurmeter Nee
Maximale batterijduur (d) 4
Meet zuurstofgehalte in bloed Ja
Met ECG functie Nee
Met fysieke horlogewijzers Nee
Met geanimeerde workout's Nee
Met oudercontrole voor kinderen Nee
Met stressmonitor Ja
Muziek afspelen zonder smartphone Nee
Nikkelvrij Nee
Personage Geen personage
Primair gebruik smartwatch Inzicht in gezondheid
Reparatie type On-site repair
Taal handleiding Universeel
Tracking menstruatiecyclus Ja
Trainingsschema functie Inzichtelijk op smartphone via app
Type GPS GPS
Uitzonderingen fabrieksgarantie 2
Verpakking breedte (mm) 104
Verpakking hoogte (mm) 50
Verpakking lengte (mm) 202
Waterdichtheid 5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)
Wisselen tussen beoefende activiteiten Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Fitbit Ionic Review januari 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorFitbit Ionic - Smartwatch - Zwart/Grijs
Laatste update:
  • €194,95 - 26 januari, 2021
  • €197,00 - 25 januari, 2021
  • €193,95 - 24 januari, 2021
  • €194,95 - 23 januari, 2021
  • €195,95 - 23 januari, 2021
  • €192,95 - 22 januari, 2021
  • €193,95 - 22 januari, 2021
  • €195,95 - 20 januari, 2021
Sinds: 8 augustus, 2020
  • Hoogste prijs: €249,00 - 18 september, 2020
  • Laagste prijs €174,99 - 26 december, 2020

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Fitbit Ionic Review januari 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0