Fitbit Versa 2 Review

(1 klantbeoordeling)
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Fitbit Pay
  • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau
  • Waterbestendig
  • Amo LED-scherm
  • Muziek

178.99

Beste deal op: mediamarkt.nlmediamarkt.nl
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: FITBIT Versa 2 Zwart - €178,99
Prijs historie
×
Prijs historie voorFITBIT Versa 2 Zwart
Laatste update:
  • €178,99 - 24 oktober, 2020
  • €177,99 - 23 oktober, 2020
  • €187,99 - 21 oktober, 2020
  • €177,99 - 16 oktober, 2020
  • €144,99 - 15 oktober, 2020
  • €177,99 - 11 oktober, 2020
  • €178,99 - 10 oktober, 2020
  • €199,95 - 9 oktober, 2020
Sinds: 9 oktober, 2020
  • Hoogste prijs: €199,95 - 9 oktober, 2020
  • Laagste prijs €144,99 - 15 oktober, 2020
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 24 oktober, 2020 7:20 pm

Beschrijving

Ben jij op zoek naar een horloge waarmee je zowel notificaties mee kan ontvangen en waarmee jij je trainingen kan tracken en opslaan? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een smartwatch. Fitbit heeft naast activity trackers ook diverse modellen smartwatches op de markt gebracht, een van deze smartwatches is de Fitbit Versa 2. In dit artikel nemen wij deze Fitbit onder de loep!

Het design van de Fitbit Versa 2

Op het eerste oog is de Fitbit Versa 2 een echt modern smartwatch. Wij moeten toegeven dat deze smartwatch erg veel lijkt op de Apple Watch. Die komt doordat de vorm van de smartwatch nagenoeg identiek aan elkaar zijn.

Deze smartwacht Fitbit Versa 2 beschikt net als zijn voorganger over een stappenteller, calorieënteller en een GPS functie. Ook qua design is de Versa 2 nagenoeg gelijk met de Fitbit Versa, beide modellen beschikken over een 1,34 inch scherm, waarbij je gemakkelijk je activiteiten kan aflezen.

Het scherm van de Versa 2 is een Amoled-scherm. Een Amoled-scherm is een scherm met een hoge resolutie en hoge scherpte. Daarnaast beschikt de Versa 2 over een interne hartslagmeter die is bevestigt aan de achterzijde van het horloge. Hierbij wordt de hartslag gemeten via een polshartslagmeter, waardoor je geen borstband nodig hebt om jou hartslagfrequentie te meten.

Het scherm is een ‘touchscreen’, waardoor je enkel met een klein tikje de Fitbit Versa 2 kan bedienen.

Een voordeel van de Fitbit producten is dat deze vaak te wijzigen zijn qua design. Zo kan je bijvoorbeeld na verloop van tijd je eigen polsband vervangen voor een andere kleur of materiaal polsband.

De polsband van de Fitbit Versa 2 is gemaakt van een flexibel en duurzaam materiaal wat in veel sporthorloges wordt gebruikt. De geweven band is gemaakt van comfortabel polyester en heeft een kunststof horlogekast en siliconen gesp.

Fitbit-Versa-2-productlijn-1024x521

Fitbit Versa 2 productlijn

back to menu ↑

Functionaliteiten

De Fitbit Versa 2 is een smartwatch die zowel goed te gebruiken is als fitnesstracker of als dagelijks horloge. De fitnesstracking functies van de Versa 2 zijn erg uitgebreid. Hieronder staan de sportfuncties van de Fitbit Versa 2 overzichtelijk opgesomd:

  • Stappenteller
  • Calorieën
  • Klok en tijd
  • Ademhalingsanalyse
  • Hartslag 24/7
  • GPS obv mobiel

De hartslagmeting kan over de gehele dag getrackt worden (24/7), zelfs tijdens je slaap. Op deze wijze kan Fitbit analyseren wat de kwaliteit is van jou slaap is. Bij de Fitbit Versa 2 wordt de hartslag gemeten via een optische hartslagmeter, die intern is ingebouwd aan de achterzijde van het klokwerk. Hierdoor drukt de hartslagmeter tegen pols aan, waardoor de Versa 2 de hartslag kan registeren via de polshartslag. Soms werkt de Versa 2 niet echt nauwkeurig indien de polsband niet strak genoeg is bevestigt.

Let op!Een nadeel van de hartslagmeting bij de Fitbits is dat de hartslagmeting niet uitbreidbaar is met een externe ‘losse’ hartslagband

Daarnaast is het altijd nog mogelijk om je activiteitenniveau te bekijken op de Fitbit-app. Binnen deze app krijg je een net even wat overzichtelijker inzicht in je bewegingsniveau. Tevens kan je met de Fitbit Versa 2 verschillende andere apps downloaden op het toestel, zoals Runkeeper of Strava. De App store van Fitbit is ideaal, omdat je hier op zoek kunt gaan naar een app die past bij jouw specifieke sportbehoefte.

Bekijk ook: Garmin Vivoactive 4 Review

back to menu ↑

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van de Fitbit Versa. Zoals gebruikelijk bij updates beschikt de Fitbit Versa 2 over meer functies dan zijn voorganger. Zo kan jij bijvoorbeeld met de Fitbit Versa 2 ook ‘trappen’ analyseren, hiermee kan jij analyseren hoeveel traptredes jij over een periode heb genomen. Twee andere verschillen ten opzichte van de vorige versie is dat de eerste versie van de Versa niet beschikt over een Fitbit Pay en een Muziekfunctie. Fitbit Pay en Spotify zijn dus wel beschikbaar op de Fitbit Versa 2.

Een ander verschil is zoals eerder vermeld, is het scherm. De Versa 2 beschikt namelijk over een Amoled-scherm die scherper is dan het LCD-scherm van de eerste versie van de Versa.

Model Fitbit Versa 2 Versa
  Smartwatch Smartwatch
Verkrijgbare kleuren 8 5
Trappen Ja Nee
Muziekfunctie Ja Nee
Contactloos betalen (Fitbit Pay)    Ja Nee
Amoled Scherm Ja Nee
Spraak bediening Ja Nee
Always on display Ja Nee
back to menu ↑

Spraakbediening

De spraakbediening is een leuke toevoeging, maar het werkt in de praktijk niet. Dit komt omdat de spraakbediening wordt gedaan door Amazons: Alexa. Momenteel wordt Alexa nog niet ondersteund in de Nederlandse taal, waardoor je momenteel eigenlijk nog niks kan met de spraakbediening.

back to menu ↑

Muziekfunctie

Ook is er dus een muziekfunctie bij de Fibit Versa 2 gekomen. Dit houdt in dat je met de Versa 2 via Spotfiy muziek kunt luisteren middels een bluetooth koptelefoon. De Spotfiy app is standaard op de Fitbit Versa 2 geïnstalleerd. Een nadeel van Spotify op de Versa 2 is dat het niet mogelijk is muziek te downloaden op de smartwatch zelf. Maar het is natuurlijk wel fijn dat het nu wel mogelijk is om muziek te luisteren, dit was nog niet mogelijk met de eerste versie van de Versa.

Let op!Je moet een Spotify Premium-account hebben om de Spotify-app op je horloge te kunnen gebruiken

back to menu ↑

Garmin Pay

Een bijkomende voordeel van de nieuwe Versa 2 is dat het bij deze smartwatch mogelijk is om contactloos te betalen (Fitbit Pay).

back to menu ↑

Batterij en stroomvoorziening

De Fitbit Versa 2 en Versa 2 Special Edition hebben een batterijduur van ongeveer  6+ dagen. De batterij van de Fitbit Versa 2 is een lithium-polymeer en is binnen  twee uur volledig op te laden.

De batterijlevensduur kan variëren, dit hangt af van het gebruik, instellingen en andere factoren. De batterijduur kan hierbij korter zijn indien je de smartwatch regelmatig gebruikt in de GPS modus. Het is aan te raden om de Fitbit Versa 2 om de 2 dagen volledig op te laden, aangezien je er dan ten alle tijden voor zorgt dat je een goed werkend toestel hebt.

back to menu ↑

Conclusie

Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fitbit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt. Het scherm is hagelscherp en werkt met de bediening (touchscreen) prima. Daarnaast is het ‘Always-on-Display’ fijn, zodat je continu zicht heb op de tijd. Deze functie is fijn, maar volgens ons niet noodzakelijk om te hebben op een smartwach.

Zowel de accuduur als de fitnesstracking zijn goed van de Fitbit Versa 2. Met de fitnesstracking functies van de Versa 2 krijg je gemakkelijk inzicht in je dagelijkse of wekelijkse activiteiten- en bewegingsniveau.

Indien je geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’ functie dan heb je zeker een goede koop aan de Fitbit Versa 2. Wel jij de beschikking hebben over een ingebouwde GPS functie? Bekijk dan even onze review over de Fitbit Ioinic. Deze smartwatch van Fitbit beschikt namelijk wel over deze functionaliteit. Waardoor de Ionic meer geschikt is voor wielrenners en hardlopers.

back to menu ↑

Waar kan je de Fitbit Versa 2 kopen?

De Fitbit versa 2 is verkrijgbaar bij verschillende webshops. Een aantal webshops heeft ook regelmatig een aanbieding. Bekijk de actuele prijzen van de Fitbit Versa 2!

9Expert Score
Eindconclusie Fitbit Versa 2 Review
“Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fibit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt.”
PROS
  • Fitbit Pay
  • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau
  • Waterbestendig
  • Amo LED-scherm
  • Muziek
CONS
  • Geen ingebouwde GPS (enkel via mobiel)

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Versa 2 Review

Model Fitbit Versa 2
Polsomtrek 60 - 150mm
IP-certificering IP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)
Merk
Digitaal kompas Nee
Geschikt voor onderwater Ja
Notificaties van je smartphone Berichten ontvangen, Berichten versturen, Alleen opnemen/ophangen
Tijdweergave Ja
Garantie (jaar) 2
Verpakkingsinhoud 1
Maat 39
Touchscreen Ja
Materiaal Aluminium
Batterijstatus zichtbaar op apparaat Ja
A-GPS Ja
Te gebruiken met MyFitnessPal
Hartslagmeter Ja
Wekker Nee
Schokbestendig Ja
Stofdicht Ja
Besturingssysteem Anders
Geschikt voor besturingssysteem iOS, Android
Artikelnummer FB507BKBK
Verlicht scherm Ja
Gewicht (gram) 39
Navigatiefunctie Nee
Camera Nee
Spraakbesturing Ja
Simkaartslot Nee
Datumaanduiding Datum
Inclusief belfunctie Nee
Stopwatch functie Ja
Stappenteller Ja
Trappenteller Ja
Slaaptracker Ja
Activiteiten Zwemmen, Hardlopen, Fitness
Schermgrootte (inch) 1.396
Beeldschermresolutie 1014 x 758
Frequentie hartslagmeting Continu
Gecodeerde hartslagsensor Ja
Bewegingssensor Ja
Caloriemeter Ja
Afstandsmeter Ja
Hoogtemeter Nee
Barometer Ja
GPS Ja
Display AMOLED
Kleur
Wifi vereist Informatie niet beschikbaar
App werkt op besturingssysteem Informatie niet beschikbaar
Kleur horlogeband Multi
Materiaal horlogeband Siliconen
Verstelbaar Ja
Draagwijze Polsband
Vorm horlogekast Vierkant
Ondersteuning met updates Informatie niet beschikbaar
Maximale batterijduur (d) 8
Actieve zone minuten berekening Nee
Bluetooth Ja
NFC Ja
Batterijduur wearable 6 dag(en)
Bluetooth vereist Informatie niet beschikbaar
Mobiele data verbinding mogelijk Informatie niet beschikbaar
Betaalde diensten vereist Informatie niet beschikbaar
Compatibel met Informatie niet beschikbaar
Introductiejaar 2020
WIFI Ja
Introductiemaand April
Opslagcapaciteit (TB) 1
Kleur horlogekast Multi
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
Delen van gebruikersgegevens vereist Informatie niet beschikbaar
Batterij capaciteit (mAh) 165
Verwisselbare accu Nee
Bandmaat 10 (50cm)
Diameter horlogekast (mm) 39
Doelgroep Mannen & Vrouwen
Geschikt om mee te betalen Ja
Gewicht (g) 252
Inclusief snelheidsmeter Nee
Inclusief temperatuurmeter Nee
Introductie 2019
Draadloos op te laden Ja
Met fysieke horlogewijzers Nee
Muziek afspelen zonder smartphone Ja
Personage Geen personage
Primair gebruik smartwatch Inzicht in gezondheid
Taal handleiding Universeel
Trainingsschema functie Inzichtelijk op smartphone via app
Type GPS GPS in combinatie met smartphone
Verpakking breedte (mm) 99
Verpakking hoogte (mm) 50
Verpakking lengte (mm) 217
Waterdichtheid Waterdicht
Wisselen tussen beoefende activiteiten Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Fitbit Versa 2 Review Videos

Prijs historie

Prijs historie voorFITBIT Versa 2 Zwart
Laatste update:
  • €178,99 - 24 oktober, 2020
  • €177,99 - 23 oktober, 2020
  • €187,99 - 21 oktober, 2020
  • €177,99 - 16 oktober, 2020
  • €144,99 - 15 oktober, 2020
  • €177,99 - 11 oktober, 2020
  • €178,99 - 10 oktober, 2020
  • €199,95 - 9 oktober, 2020
Sinds: 9 oktober, 2020
  • Hoogste prijs: €199,95 - 9 oktober, 2020
  • Laagste prijs €144,99 - 15 oktober, 2020

Beoordelingen (1)

1 review voor Fitbit Versa 2 Review

5.0 Van 5
1
0
0
0
0
Schrijf een review
Laat alles zien Meest hulpvol Hoogste waardering Laagste waardering
  1. Mark

    Top horloge!

    + VOORDELEN: Makkelijk te bedienen!
    - NADELEN: Niet duur
    Hulpvol(0) Onhulpvol(0)You have already voted this

    Voeg een review toe

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Sitemap | Over Smarthomeaanbieding.nl | Privacy policy | All right reserved Smarthomeaanbieding.nl 2020

    Smarthomeaanbieding.nl
    Logo
    Vergelijk producten
    • Total (0)
    Vergelijk
    0