Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten
- 17% Fitbit Versa 2 Review oktober 2021

Fitbit Versa 2 Review oktober 2021

(1 klantbeoordeling)
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Fitbit Pay
  • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau
  • Waterbestendig
  • Amo LED-scherm
  • Muziek

149.00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Fitbit Versa 2 - smartwatch - zwart - €149,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorFitbit Versa 2 - smartwatch - zwart
Laatste update:
  • €149,00 - 2021-10-11
  • €163,68 - 2021-10-10
  • €163,95 - 2021-10-09
  • €162,40 - 2021-10-08
  • €149,00 - 2021-10-04
  • €145,99 - 2021-10-03
  • €149,00 - 2021-10-01
  • €129,00 - 2021-09-30
Sinds: 2021-04-25
  • Hoogste prijs: €169,00 - 2021-06-19
  • Laagste prijs €112,32 - 2021-06-28
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 2021-10-21 9:59 pm
Fitbit Versa 2 Review oktober 2021

149.00

Beschrijving

Ben jij op zoek naar een horloge waarmee je zowel notificaties mee kan ontvangen en waarmee jij je trainingen kan tracken en opslaan? Dan kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een smartwatch. Fitbit heeft naast activity trackers ook diverse modellen smartwatches op de markt gebracht, een van deze smartwatches is de Fitbit Versa 2. In dit artikel nemen wij deze Fitbit onder de loep!

Het design van de Fitbit Versa 2

Op het eerste oog is de Fitbit Versa 2 een echt modern smartwatch. Wij moeten toegeven dat deze smartwatch erg veel lijkt op de Apple Watch. Die komt doordat de vorm van de smartwatch nagenoeg identiek aan elkaar zijn.

Bekijk de Beste Fitbit!

Deze smartwacht Fitbit Versa 2 beschikt net als zijn voorganger over een stappenteller, calorieënteller en een GPS functie. Ook qua design is de Versa 2 nagenoeg gelijk met de Fitbit Versa, beide modellen beschikken over een 1,34 inch scherm, waarbij je gemakkelijk je activiteiten kan aflezen.

Het scherm van de Versa 2 is een Amoled-scherm. Een Amoled-scherm is een scherm met een hoge resolutie en hoge scherpte. Daarnaast beschikt de Versa 2 over een interne hartslagmeter die is bevestigt aan de achterzijde van het horloge. Hierbij wordt de hartslag gemeten via een polshartslagmeter, waardoor je geen borstband nodig hebt om jou hartslagfrequentie te meten.

Het scherm is een ‘touchscreen’, waardoor je enkel met een klein tikje de Fitbit Versa 2 kan bedienen.

Bekijk ook de Garmin Fenix 6 Review

Een voordeel van de Fitbit producten is dat deze vaak te wijzigen zijn qua design. Zo kan je bijvoorbeeld na verloop van tijd je eigen polsband vervangen voor een andere kleur of materiaal polsband.

De polsband van de Fitbit Versa 2 is gemaakt van een flexibel en duurzaam materiaal wat in veel sporthorloges wordt gebruikt. De geweven band is gemaakt van comfortabel polyester en heeft een kunststof horlogekast en siliconen gesp.

Fitbit-Versa-2-productlijn-1024x521

Fitbit Versa 2 productlijn

Functionaliteiten

De Fitbit Versa 2 is een smartwatch die zowel goed te gebruiken is als fitnesstracker of als dagelijks horloge. De fitnesstracking functies van de Versa 2 zijn erg uitgebreid. Hieronder staan de sportfuncties van de Fitbit Versa 2 overzichtelijk opgesomd:

  • Stappenteller
  • Calorieën
  • Klok en tijd
  • Ademhalingsanalyse
  • Hartslag 24/7
  • GPS obv mobiel

De hartslagmeting kan over de gehele dag getrackt worden (24/7), zelfs tijdens je slaap. Op deze wijze kan Fitbit analyseren wat de kwaliteit is van jou slaap is. Bij de Fitbit Versa 2 wordt de hartslag gemeten via een optische hartslagmeter, die intern is ingebouwd aan de achterzijde van het klokwerk. Hierdoor drukt de hartslagmeter tegen pols aan, waardoor de Versa 2 de hartslag kan registeren via de polshartslag. Soms werkt de Versa 2 niet echt nauwkeurig indien de polsband niet strak genoeg is bevestigt.

Op zoek naar de beste Fitbit horloges van dit moment?

Let op!Een nadeel van de hartslagmeting bij de Fitbits is dat de hartslagmeting niet uitbreidbaar is met een externe ‘losse’ hartslagband

Daarnaast is het altijd nog mogelijk om je activiteitenniveau te bekijken op de Fitbit-app. Binnen deze app krijg je een net even wat overzichtelijker inzicht in je bewegingsniveau. Tevens kan je met de Fitbit Versa 2 verschillende andere apps downloaden op het toestel, zoals Runkeeper of Strava. De App store van Fitbit is ideaal, omdat je hier op zoek kunt gaan naar een app die past bij jouw specifieke sportbehoefte.

Bekijk ook: Garmin Vivoactive 4 Review

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa

De Fitbit Versa 2 is de opvolger van de Fitbit Versa. Zoals gebruikelijk bij updates beschikt de Fitbit Versa 2 over meer functies dan zijn voorganger. Zo kan jij bijvoorbeeld met de Fitbit Versa 2 ook ‘trappen’ analyseren, hiermee kan jij analyseren hoeveel traptredes jij over een periode heb genomen. Twee andere verschillen ten opzichte van de vorige versie is dat de eerste versie van de Versa niet beschikt over een Fitbit Pay en een Muziekfunctie. Fitbit Pay en Spotify zijn dus wel beschikbaar op de Fitbit Versa 2.

Een ander verschil is zoals eerder vermeld, is het scherm. De Versa 2 beschikt namelijk over een Amoled-scherm die scherper is dan het LCD-scherm van de eerste versie van de Versa.

Model Fitbit Versa 2 Versa
  Smartwatch Smartwatch
Verkrijgbare kleuren 8 5
Trappen Ja Nee
Muziekfunctie Ja Nee
Contactloos betalen (Fitbit Pay)    Ja Nee
Amoled Scherm Ja Nee
Spraak bediening Ja Nee
Always on display Ja Nee

Spraakbediening

De spraakbediening is een leuke toevoeging, maar het werkt in de praktijk niet. Dit komt omdat de spraakbediening wordt gedaan door Amazons: Alexa. Momenteel wordt Alexa nog niet ondersteund in de Nederlandse taal, waardoor je momenteel eigenlijk nog niks kan met de spraakbediening.

Muziekfunctie

Ook is er dus een muziekfunctie bij de Fibit Versa 2 gekomen. Dit houdt in dat je met de Versa 2 via Spotfiy muziek kunt luisteren middels een bluetooth koptelefoon. De Spotfiy app is standaard op de Fitbit Versa 2 geïnstalleerd. Een nadeel van Spotify op de Versa 2 is dat het niet mogelijk is muziek te downloaden op de smartwatch zelf. Maar het is natuurlijk wel fijn dat het nu wel mogelijk is om muziek te luisteren, dit was nog niet mogelijk met de eerste versie van de Versa.

Let op!Je moet een Spotify Premium-account hebben om de Spotify-app op je horloge te kunnen gebruiken

Garmin Pay

Een bijkomende voordeel van de nieuwe Versa 2 is dat het bij deze smartwatch mogelijk is om contactloos te betalen (Fitbit Pay).

Batterij en stroomvoorziening

De Fitbit Versa 2 en Versa 2 Special Edition hebben een batterijduur van ongeveer  6+ dagen. De batterij van de Fitbit Versa 2 is een lithium-polymeer en is binnen  twee uur volledig op te laden.

De batterijlevensduur kan variëren, dit hangt af van het gebruik, instellingen en andere factoren. De batterijduur kan hierbij korter zijn indien je de smartwatch regelmatig gebruikt in de GPS modus. Het is aan te raden om de Fitbit Versa 2 om de 2 dagen volledig op te laden, aangezien je er dan ten alle tijden voor zorgt dat je een goed werkend toestel hebt.

Conclusie

Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fitbit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt. Het scherm is hagelscherp en werkt met de bediening (touchscreen) prima. Daarnaast is het ‘Always-on-Display’ fijn, zodat je continu zicht heb op de tijd. Deze functie is fijn, maar volgens ons niet noodzakelijk om te hebben op een smartwach.

Zowel de accuduur als de fitnesstracking zijn goed van de Fitbit Versa 2. Met de fitnesstracking functies van de Versa 2 krijg je gemakkelijk inzicht in je dagelijkse of wekelijkse activiteiten- en bewegingsniveau.

Indien je geen behoefte hebt aan een ‘ingebouwde GPS’ functie dan heb je zeker een goede koop aan de Fitbit Versa 2. Wel jij de beschikking hebben over een ingebouwde GPS functie? Bekijk dan even onze review over de Fitbit Ioinic. Deze smartwatch van Fitbit beschikt namelijk wel over deze functionaliteit. Waardoor de Ionic meer geschikt is voor wielrenners en hardlopers.

Waar kan je de Fitbit Versa 2 kopen?

De Fitbit versa 2 is verkrijgbaar bij verschillende webshops. Een aantal webshops heeft ook regelmatig een aanbieding. Bekijk de actuele prijzen van de Fitbit Versa 2!

Prijs analyse voor de Fitbit Versa 2 Review

Wil je graag de Fitbit Versa 2 kopen? Dan raden wij aan om dit product voor de laagste prijs te kopen bij: bol.com, omdat hier de beste deal beschikbaar is voor deze Fitbit Versa 2 Review, voor een prijs van: €149.00. Dit product valt binnen de categorie: Reviews. De laatste prijs update voor de Fitbit Versa 2 was op: 2021-10-21 om 9:59.

Goedkoopste Fitbit Versa 2 kopen?

De goedkoopste Fitbit Versa 2 vind je bij: bol.com.

De Fitbit Versa 2 heeft een korting van: - 17%

De Fitbit Versa 2 Review is verkijgbaar bij 2 aanbieders. De goedkoopste aanbieder van dit product is: bol.com Bekijk alle aanbieders bovenaan.

De hoogste prijs gemeten voor de Fitbit Versa 2 , was op: 2021-06-19, met een prijs van: €169.00.
De laagste prijs die we gemeten hebben voor de Fitbit Versa 2 , was op: 2021-06-28, met een prijs van: €112.32

Op dit moment houden wij de prijzen bij van de volgende aanbieders:

  • bol.com (€ 149.00)
  • coolblue.nl (€ 149.00)
  • 9Expert Score
    Eindconclusie Fitbit Versa 2 Review
    “Deze Fitbit Versa 2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger weinig veranderingen, maar de veranderingen die zijn doorgevoerd zijn super! Het Amoled-scherm bijvoorbeeld, dat is echt een aanwinst wat ervoor zorgt dat de uitstraling van de Fibit Versa 2 toch een premium smartwatch maakt.”
    Voordelen
    • Fitbit Pay
    • Geavanceerde inzichten in bewegingsniveau
    • Waterbestendig
    • Amo LED-scherm
    • Muziek
    Nadelen
    • Geen ingebouwde GPS (enkel via mobiel)

Extra informatie

Specificaties: Fitbit Versa 2 Review oktober 2021

Model

Fitbit Versa 2

Betaalde diensten vereist

Informatie niet beschikbaar

Gewicht (gram)

39

Artikelnummer

FB507BKBK

IP-certificering

IP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)

Merk

Digitaal kompas

Nee

Geschikt voor onderwater

Ja

Notificaties van je smartphone

Berichten ontvangen, Berichten versturen, Alleen opnemen/ophangen

Tijdweergave

Ja

Polsomtrek

60 – 150mm

Beeldschermresolutie

1014 x 758

Garantie (jaar)

2

Verlicht scherm

Ja

Touchscreen

Ja

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

A-GPS

Ja

Te gebruiken met

MyFitnessPal

Hartslagmeter

Ja

Wekker

Nee

Schokbestendig

Ja

Maat

39

Materiaal

Aluminium

Schermgrootte (inch)

1.396

Display

AMOLED

Besturingssysteem

Anders

Spraakbesturing

Ja

Simkaartslot

Nee

Datumaanduiding

Datum

Inclusief belfunctie

Nee

Stopwatch functie

Ja

Stappenteller

Ja

Trappenteller

Ja

Slaaptracker

Ja

Navigatiefunctie

Nee

Camera

Nee

Frequentie hartslagmeting

Continu

Verpakkingsinhoud

1

Gecodeerde hartslagsensor

Ja

Bewegingssensor

Ja

Caloriemeter

Ja

Afstandsmeter

Ja

Hoogtemeter

Nee

Barometer

Ja

GPS

Ja

Stofdicht

Ja

Geschikt voor besturingssysteem

iOS, Android

Activiteiten

Zwemmen, Hardlopen, Fitness

Draagwijze

Polsband

Bluetooth vereist

Informatie niet beschikbaar

Bandmaat

10 (50cm)

Vorm horlogekast

Vierkant

Ondersteuning met updates

Informatie niet beschikbaar

Maximale batterijduur (d)

8

Actieve zone minuten berekening

Nee

Bluetooth

Ja

NFC

Ja

Batterijduur wearable

6 dag(en)

Batterij capaciteit (mAh)

165

Draadloos op te laden

Ja

Compatibel met

Informatie niet beschikbaar

Mobiele data verbinding mogelijk

Informatie niet beschikbaar

Introductiejaar

2020

WIFI

Ja

Introductiemaand

April

Opslagcapaciteit (TB)

1

Kleur horlogekast

Multi

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssysteem

Informatie niet beschikbaar

Delen van gebruikersgegevens vereist

Informatie niet beschikbaar

Wifi vereist

Informatie niet beschikbaar

Verwisselbare accu

Nee

Kleur horlogeband

Multi

Muziek afspelen zonder smartphone

Ja

Diameter horlogekast (mm)

39

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

Geschikt om mee te betalen

Ja

Gewicht (g)

252

Inclusief snelheidsmeter

Nee

Inclusief temperatuurmeter

Nee

Introductie

2019

Materiaal horlogeband

Siliconen

Verstelbaar

Ja

Personage

Geen personage

Met fysieke horlogewijzers

Nee

Primair gebruik smartwatch

Inzicht in gezondheid

Taal handleiding

Universeel

Trainingsschema functie

Inzichtelijk op smartphone via app

Type GPS

GPS in combinatie met smartphone

Verpakking breedte (mm)

99

Verpakking hoogte (mm)

50

Verpakking lengte (mm)

217

Waterdichtheid

Waterdicht

Wisselen tussen beoefende activiteiten

Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Kleur

Fitbit Versa 2 Review oktober 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorFitbit Versa 2 - smartwatch - zwart
Laatste update:
  • €149,00 - 2021-10-11
  • €163,68 - 2021-10-10
  • €163,95 - 2021-10-09
  • €162,40 - 2021-10-08
  • €149,00 - 2021-10-04
  • €145,99 - 2021-10-03
  • €149,00 - 2021-10-01
  • €129,00 - 2021-09-30
Sinds: 2021-04-25
  • Hoogste prijs: €169,00 - 2021-06-19
  • Laagste prijs €112,32 - 2021-06-28

Beoordelingen (1)

1 review voor Fitbit Versa 2 Review oktober 2021

5.0 Van 5
1
0
0
0
0
Schrijf een review
Laat alles zien Meest hulpvol Hoogste waardering Laagste waardering
  1. Mark

    Top horloge!

    + VOORDELEN: Makkelijk te bedienen!
    - NADELEN: Niet duur
    Hulpvol(0) Onhulpvol(0)You have already voted this

    Voeg een review toe

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Smarthomeaanbieding
    Logo
    Vergelijk producten
    • Total (0)
    Vergelijk
    0