Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten
- 12% Garmin Fenix 5 Review oktober 2021

Garmin Fenix 5 Review oktober 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Bluetooth smart plus ANT+
  • Interne Pols hartslagmeting
  • Strava live segmenten
  • Accuduur bij inschakeling van de GPS: 24 uur
  • Display: Standaard of Saffier

483.95

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin fēnix 6S - Multisporthorloge - 42 mm - Zilver/zwart - €483,95
Prijs historie
×
Prijs historie voorGarmin fēnix 6S - Multisporthorloge - 42 mm - Zilver/zwart
Laatste update:
  • €483,95 - 2021-10-12
  • €444,00 - 2021-10-07
  • €441,95 - 2021-10-06
  • €452,00 - 2021-10-05
  • €460,00 - 2021-10-04
  • €443,95 - 2021-10-02
  • €449,95 - 2021-10-01
  • €454,95 - 2021-09-30
Sinds: 2021-04-26
  • Hoogste prijs: €499,00 - 2021-08-03
  • Laagste prijs €409,00 - 2021-05-13
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 2021-10-22 11:13 pm
Garmin Fenix 5 Review oktober 2021

483.95

Beschrijving

Garmin is een van de grootste spelers en misschien wel de grootste speler op de markt voor hardloophorloges. Garmin staat al jaren bekend om zijn goede GPS-horloges. Met een sporthorloge van Garmin kun je je hartslag, stand, snelheid, route en locatie meten. Met een sporthorloge van Garmin kun je daarom ideaal jouw trainingen analyseren en daardoor optimaal presteren.

De meest geavanceerde lijn wat betreft hardloophorloges van Garmin is de Fenix lijn. De Fenix 5 is daarbij een horloge dat daarbij wel eruit springt. Met name de interne hartslagmeter en het kleurenscherm zijn opvallende specificaties van het hardloophorloge. Een kleurenscherm is iets wat over het algemeen niet veel te zien is bij een specifiek hardloophorloge. In dit artikel geven wij jouw de informatie over de mogelijkheden van de Garmin Fenix 5.

Bekijk ook de Garmin Fenix 6 review!

Algemene informatie Garmin Fenix 5

De Garmin Fenix 5 is een van de meeste uitgebreide hardloophorloges op de markt. Het sporthorloge zit bomvol mogelijkheden en features. Wij geven in dit artikel weer waarom jij de Garmin Fenix 5 moet kopen en wat de voor- en nadelen zijn van dit hardloophorloge.

De Garmin Fenix 5 is een uitgebreid multi sport horloge ontwikkelt voor de fanatieke sporter. Het hardloophorloge heeft vele toetsers en bellen, maar het is zeker een speeltje. Voor de beginnende hardloper is de Garmin Fenix 5 misschien iets te duur. Tevens zitten er functies op, die niet echt van nut zijn voor de beginnende sporter. De beginnende hardloper kan je beter op zoek gaan naar activity tracker of een basic hardloophorloge. Maar voor de fanatieke, serieuze hardloper of sporter is dit een horloge om je vingers bij af te likken.

Garmin heeft binnen de Fenix lijn drie modellen op de markt gebracht. De normale 5, de ‘5S’ en de ‘5X’. Het ene model heeft net wat meer functies dan de andere, maar daar komen wij later in deze review op terug.

De normale Garmin Fenix 5 is 47mm diameter groot en het displayscherm is 30.5mm. Het horloge beschikt daarmee over een grote en roestvrijstale horlogekast. De Fenix 5 is verkrijgbaar in twee varianten:

  • Met normaal glas
  • Een met het nieuwste sapphire glas. Dit Sapphire glas is een stuk sterker dan het normale glas en zal ook minder snel krassen.

De Garmin Fenix lijn heeft verschillende polsbanden van verschillende materialen. Dit zijn bijvoorbeeld leer, metaal of siliconen. Hierdoor biedt Garmin jouw de mogelijkheid om het horloge qua materiaal af te stemmen op je sport.

Bekijk ook: Garmin Vivoactive 4 review en de Garmin Vivoactive 4 aanbieding!

Verschillen binnen de Garmin Fenix 5 lijn

Zoals zojuist vermeld bevat de Fenix lijn drie modellen: De 5, 5s en de 5x. De Garmin Fenix 5s is gemaakt voor de multi-sporter met een kleine pols. Met zijn 42mm diameter is het horloge toch een slag kleiner dan de normale Fenix 5. In tegenstelling tot de Fenix 5s, is de 5x juist een slag groter met 51mm diameter. De verschillen qua functies en mogelijkheden tussen de Garmin Fenix 5 lijn, zijn niet zo groot. Het enige dat misschien echt een pluspunt is van Garmin Fenix 5x, is dat deze beschikt over een navigatie functie.

Garmin zegt zelf dat de accuduur van de Fenix 5 het beste is met 24 uur (op GPS). Wij denken dat dit wel goed kan kloppen, alleen hebben wij de Fenix 5x en 5s zelf nog niet uitgeprobeerd. Daarnaast zijn alle Fenix 5 modellen waterdicht tot 100 meter diepte.

Bediening van de Garmin Fenix 5

De bediening van de Garmin Fenix 5 gaat via de knoppen die aan de zijkant van het hardloophorloge zijn bevestigd. Dit vinden wij een zeer groot pluspunt! Zeker omdat het horloge ook geen touchscreen functie bevat.

Een touchscreen functie werkt voor ons bij een hardloophorloge vaak niet. Dit omdat wij als hardlopers tijdens het hardlopen soms van keuzemenus willen switchen. Soms willen wij enkel een training in hartslagzones, maar de andere keren gaan wij bijvoorbeeld enkel voor de afstand. Met een touchscreen horloge werkt dit vaak niet.

Ook is het bedienen van het touchscreen op een relatief klein scherm niet ideaal. De toetsen en/of menu’s staan vaak dicht bij elkaar in het scherm en hierdoor druk je vaker mis.

Kortom, wij zijn zeer tevreden over de bedieningen van de Garmin Fenix 5. Het is zeker even wennen in de beginfase, maar naar een tijdje raak je hier wel aan gewend.

WIFI – Garmin Fenix 5

Een optie die je niet vaak ziet bij hardloophorloges: Wifi! De normale Garmin Fenix 5 bevat geen ingebouwde Wifi, maar de Garmin Fenix 5 Sapphire heeft deze functie wel. Wil je daarom een hardloophorloge met Wifi, let dan wel op, dat het standaard model niet beschikt over Wifi.

Het voordeel hiervan voor een hardloophorloges dat je met Wifi je gegevens sneller kan overzetten. Wil je daarom je gegevens na je training uploaden op Garmin app, Strava of Runkeeper? Dan gaat dit met deze Wifi functie extra snel.

Zonder Wifi heb je ook nog een bluetooth of het normale USB kabel om het horloge te connecten. Wij zijn zeer enthousiast over de Wifi optie van de Garmin Fenix 5 Sapphire, omdat de koppeling met bijvoorbeeld Strava en Garmin connect een stuk sneller en eenvoudig gaat dan bluetooth.

Let op: Alleen de Sapphire uitvoering beschikt over de Wifi optie.

Hartslagmeting – Garmin Fenix 5

Via de interne polshartslagmeting kan je jezelf 24 uur je hartslag meten. We moeten eerlijk zeggen, wij zijn over het algemeen niet erg te spreken over de normale polshartslagmeter. Vaak is deze functie niet erg nauwkeurig, zeker ten opzichte van de normale hartslagband. Maar de Garmin Fenix 5 kent daar weinig problemen. Dat mag ook wel met zijn prijskaartje. In onze hartslaganalyses lijken niet veel vage of rare fluctuaties te zien.

Natuurlijk is de Garmin Fenix 5 wel te verbinden met een hartslagband. Dit houdt in dat je tegen betaling nog een hartslagband erbij kan nemen van Garmin. De makkelijkste manier om de hartslag te meten blijft dus de geïntegreerde polshartslagmeter.

Als jij wel problemen hebt met de optische hartslagmeter van Garmin Fenix 5. Let dan nogmaals op de volgende punten:

  • Check of het hardloophorloge goed om de pols is bevestigd.
  • Maak de onderkant van het hardloophorloge goed schoon, voordat jij je training start.

De Garmin Fenix 5 is een mutli-sporthorloge, die dus gebruikt kan worden voor verschillende sporten. Het hardloophorloge is natuurlijk geschikt voor hardlopen, maar ook voor fietsen, golven, zwemmen en ander outdoor sporten. Dit hardloophorloge is hiermee een concurrent van de Polar Vantage V.

Bekijk ook eens de Garmin Forerunner 245 Review

Prestatiewidget – Garmin Fenix 5

Garmin verzameld door middel van de Fenix 5 informatie over jouw sportieve prestaties. Garmin verzameld deze informatie in zijn performance widget. Deze performace widget zit bomvol analyses over jouw prestaties, indicaties en trainingen.

De coolste functies van de Garmin Fenix 5 zijn:

  • De VO2 max score
  • Raceprogrognose
  • Trainingseffect
  • Hardloopdynamiek (onder andere: Grondcontacttijd en cadans)
  • Hardloopvermogen

Meer informatie over de effecten, lees je hier.

Smartwatch – Garmin Fenix 5

Naast alle normale functies van een normaal sporthorloge, kan je de Garmin Fenix 5 ook gebruiken als smartwatch. Hierdoor heb jij ook de mogelijkheid om notificaties van je smartphone eenvoudig te ontvangen op je Garmin Fenix 5. Een nadeel van deze functie is dat je berichten niet helemaal kunt zien op het horloge. Je ziet bijvoorbeeld wel wie er een bericht heeft gestuurd, maar het volledig bericht kan je niet op het horloge aflezen. Voor het volledig aflezen van berichten heb je toch echt je telefoon nodig.

Note: Bellen kan niet met Garmin Fenix 5.

Prijs Garmin Fenix 5

Misschien wel het belangrijkste voor jouw aan een hardloophorloge: de prijs. Zoals je misschien wel kunt verwachten is de prijs van Garmin Fenix 5 wel hoog, je bestelt de Garmin Fenix 5 snel en gemakkelijk bij Bol.com.

Conclusie Garmin Fenix 5 review oktober 2021

De Garmin Fenix 5 is volgens ons echt weggelegd voor hardlopers die extreem veel hun sport beoefenen. Daarnaast is het hardloophorloge ook geschikt voor avonturiers. Al is de Garmin Fenix 5x met zijn barometrische hoogtemeter en het 3D-kompas toch net iets meer geschikt voor deze doelgroep. Met deze mogelijkheden kan je zien waar je bent en kun je de weg lezen. Ook een hardloper die veel alternatieve training doet naast het hardlopen is de Garmin Fenix 5 een goed product. Het horloge beschikt namelijk over verschillende sportstanden.

Indien je op zoek bent naar een Garmin hardloophorloge, maar niet de prijs wilt geven van de Fenix 5, dan is de Garmin ForeRunner een goede optie. Je levert dan misschien wel een aantal functies in. Maar de Garmin Forerunner is een zeer degelijk horloge, met GPS-signaal en daarnaast kun je dit horloge ook gewoon verbinden met Strava.

Bekijk ook de beste sporthorloges!

Prijs analyse voor de Garmin Fenix 5 Review

Wil je graag de Garmin Fenix 5 kopen? Dan raden wij aan om dit product voor de laagste prijs te kopen bij: bol.com, omdat hier de beste deal beschikbaar is voor deze Garmin Fenix 5 Review, voor een prijs van: €483.95. Dit product valt binnen de categorie: Reviews. De laatste prijs update voor de Garmin Fenix 5 was op: 2021-10-22 om 11:13.

Goedkoopste Garmin Fenix 5 kopen?

De goedkoopste Garmin Fenix 5 vind je bij: bol.com.

De Garmin Fenix 5 heeft een korting van: - 12%

De Garmin Fenix 5 Review is verkijgbaar bij 2 aanbieders. De goedkoopste aanbieder van dit product is: bol.com Bekijk alle aanbieders bovenaan.

De hoogste prijs gemeten voor de Garmin Fenix 5 , was op: 2021-08-03, met een prijs van: €499.00.
De laagste prijs die we gemeten hebben voor de Garmin Fenix 5 , was op: 2021-05-13, met een prijs van: €409

Op dit moment houden wij de prijzen bij van de volgende aanbieders:

9Expert Score
Garmin Fenix 5 Review
“De Garmin Fenix 5 is volgens ons echt weggelegd voor hardlopers die extreem veel hun sport beoefenen. Daarnaast is het hardloophorloge ook geschikt voor avonturiers. Al is de Garmin Fenix 5x met zijn barometrische hoogtemeter en het 3D-kompas toch net iets meer geschikt voor deze doelgroep.”
Voordelen
  • Bluetooth smart plus ANT+
  • Interne Pols hartslagmeting
  • Strava live segmenten
  • Wifi (Alleen sapphire uitvoering)
  • GPS: 24 uur
  • Display: Standaard of Saffier
Nadelen
  • Vrij duur

Extra informatie

Specificaties: Garmin Fenix 5 Review oktober 2021

Model

Garmin Fenix 6

A-GPS

Ja

Garantie (jaar)

1

Verpakkingsinhoud

Oplaadkabel (exclusief thuislader)

Maat

42

Polsomtrek

108 – 182mm

Materiaal

Staal

Afmetingen (b x h x d)

42 x 13,8 x 235 mm

Gewicht (gram)

58

Artikelnummer

010-02159-01

IP-certificering

IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)

Schokbestendig

Ja

Stappenteller

Ja

Digitaal kompas

Ja

WIFI

Ja

Werkgeheugen (MB)

64

Besturingssysteem

Anders

Geschikt voor besturingssysteem

Android, iOS

Display

1,3 inch LCD scherm

Schermgrootte (inch)

1.2

Beeldschermresolutie

280 x 280

Verlicht scherm

Ja

Touchscreen

Nee

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

Tijdweergave

Ja

Wekker

Ja

Datumaanduiding

Dag, Datum, Jaar, Maand

Hoogtemeter

Ja

Barometer

Nee

Opslagcapaciteit (MB)

500

Bluetooth

Ja

Bluetooth versie

Bluetooth 4.0

Notificaties van je smartphone

Alleen opnemen/ophangen, Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen, Navigatie

Navigatiefunctie

Ja

NFC

Nee

Merk

Geschikt voor onderwater

Ja

Camera

Nee

Waterdicht tot (min) (minuten)

460

Waterdicht tot (m) (meter)

200

Spraakbesturing

Nee

Simkaartslot

Nee

Stofdicht

Ja

Horlogefunctie

Ja

Inclusief belfunctie

Nee

Verpakking breedte (cm)

10.10

Activiteiten

Atletiek, Fietsen, Hardlopen, Langlaufen, Motor- & autosport, Skiën, Snowboarden, Wandelen, Wielrennen

Trappenteller

Ja

Stopwatch functie

Ja

Slaaptracker

Ja

Type training

Intervaltraining, Rondetijden

Te gebruiken met

TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot

Hartslagmeter

Ja

Frequentie hartslagmeting

Continu

Gecodeerde hartslagsensor

Nee

Bewegingssensor

Ja

Caloriemeter

Ja

Afstandsmeter

Ja

GPS

Ja

Met geanimeerde workout's

Ja

Meet zuurstofgehalte in bloed

Ja

Met zwangerschapstracking

Ja

Kleur horlogeband

Zwart

Materiaal horlogeband

Siliconen

Materiaal band

Siliconen

Verstelbaar

Ja

Draagwijze

Polsband

Vorm horlogekast

Rond

Kleur horlogekast

Grijs

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssysteem

Android, iOS

Type GPS

GPS

Reparatie type

Carry-in

Met ECG functie

Nee

Met fysieke horlogewijzers

Nee

Betaalde diensten vereist

Nee

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Introductiejaar

2019

Introductiemaand

Augustus

Ondersteuning met updates

Minimaal 36 maanden na introductiedatum

Actieve zone minuten berekening

Nee

Analyseert slaapkwaliteit

Ja

Applicatie wearable

Wearhealth

Bandmaat

L (70cm)

Batterijduur tijdens gebruik GPS (h)

25

Verpakking lengte (cm)

10.30

Met stressmonitor

Ja

Nikkelvrij

Ja

Met oudercontrole voor kinderen

Nee

Trainingsschema functie

Inzichtelijk op smartphone via app

Geschikt om mee te betalen

Ja

Muziek afspelen zonder smartphone

Nee

Personage

Geen personage

Primair gebruik smartwatch

Inzicht in sport

Wisselen tussen beoefende activiteiten

Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Maximale batterijduur (h)

816

Waterdichtheid

10 ATM (Zwemmen- & snorkelen)

Inclusief snelheidsmeter

Ja

Taal handleiding

Universeel

Tracking menstruatiecyclus

Ja

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

Uitzonderingen fabrieksgarantie

nvt

Verpakking hoogte (cm)

10.00

Inclusief temperatuurmeter

Nee

Verwisselbare accu

Nee

GPS-toepassing

Navigatie

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Batterij capaciteit (mAh)

180

Wifi vereist

Nee

Bluetooth vereist

Ja

Batterijduur wearable

21 dag(en)

Gebruiker segment

Outdoor

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

Draadloos op te laden

Nee

Gewicht (kg)

0.250

Inclusief Solar functionaliteit

Nee

Kleur

,

Garmin Fenix 5 Review oktober 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorGarmin fēnix 6S - Multisporthorloge - 42 mm - Zilver/zwart
Laatste update:
  • €483,95 - 2021-10-12
  • €444,00 - 2021-10-07
  • €441,95 - 2021-10-06
  • €452,00 - 2021-10-05
  • €460,00 - 2021-10-04
  • €443,95 - 2021-10-02
  • €449,95 - 2021-10-01
  • €454,95 - 2021-09-30
Sinds: 2021-04-26
  • Hoogste prijs: €499,00 - 2021-08-03
  • Laagste prijs €409,00 - 2021-05-13

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Garmin Fenix 5 Review oktober 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0