Best verkocht Garmin Fenix 6 Review januari 2021

Garmin Fenix 6 Review januari 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Slechts 86 gram
  • Garmin pay
  • Pulse Ox-sensor
  • Ingebouwde ongeval-detectie

590.00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin fenix 6 - 590,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorGarmin fenix 6
Laatste update:
  • €590,00 - 27 december, 2020
  • €583,00 - 15 december, 2020
Sinds: 15 december, 2020
  • Hoogste prijs: €590,00 - 27 december, 2020
  • Laagste prijs €583,00 - 15 december, 2020
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 26 januari, 2021 6:59 am

Beschrijving

De Garmin Fenix 6 is in 2019 op de markt gekomen, dit is de opvolger van de Garmin Fenix 5. We nemen je mee met onze uitgebreide Garmin Fenix 6 Review!

Garmin heeft deze nieuwe lijn op de markt gebracht met drie varianten:

  1.   De Garmin Fenix 6 (PRO)
  2.   De Garmin Fenix 6S
  3.   De Garmin Fenix 6X

Varianten

De Garmin Fenix 6S en de normale Garmin Fenix 6 zijn de basis uitvoeringen van Garmin. De Garmin Fenix 6X is weer verkrijgbaar in een ‘pro variant’ of een ook wel het ‘Sapphire’ model genoemd. Tevens is er nog de Fenix 6X pro Solar.

Met de Solar variant heeft de gebruiker de mogelijkheid om de accu op te laten via het glas wat wordt gebruikt. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het niet mogelijk is om op deze manier de accu volledig op te laden. De Sapphire modellen beschikken over een hoogwaardig en zo goed als krasvrij scherm. Hierdoor zijn deze Sapphire modellen vooral een uitkomst voor de echte outdoor sporters.

back to menu ↑

Design van de Garmin Fenix 6

Het design van de Garmin Fenix 6 lijn is zoals je mag verwachten van het geavanceerde horloge, namelijk gewoon goed. Het horloge is licht van gewicht en zit comfortabel om de pols heen. Tevens is het scherm gemakkelijk af te lezen tijdens het sporten, wat natuurlijk zeer fijn is.

De diameter van het scherm van het Fenix 6 lijn verschilt per model. Zoals is te zien in de onderstaande tabel heeft het 6S model een beduidend kleiner scherm dan de Fenix 6X. Hierdoor is de Fenix 6X aan de andere kant weer wat zwaarder dan de andere modellen.

Bekijk ook de Huawei Band pro 4 review activitytracker.

Alle modellen van de Garmin Fenix 6 lijn beschikken over een kleurenscherm en hebben een siliconen verwisselbare band. De Garmin Fenix 6 beschikt niet over een touchscreenscherm.

Fenix 6S Fenix 6 Fenix 6X
Diameter horloge 42 mm 47 mm 51 mm
Diameter display 1,2 inch 1,3 inch 1,4 inch
Gewicht 67 gram 86 gram 96 gram

Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 1Hartslagmetering-Garmin-Fenix-6-1-400x400 Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 2

back to menu ↑

Functionaliteiten

De Fenix 6-lijn heeft de gebruikelijk prestatiemeting van de Garmin beschikbaar, zoals:

  • Hardloopdynamiek
  • Polshartslagmeting
  • Daarnaast is het mogelijk om de Garmin Fenix 6 te koppelen met bijvoorbeeld je telefoon of met de Garmin hartslagband via Bluetooth (ANT +).

De Garmin Fenix 6 biedt hiermee een breed scala aan functionaliteiten die je prestatie kunnen meten zoals je mag verwachten van een dergelijk type hardloophorloge. Maar het geavanceerde toestel heeft nog meer functionaliteiten!

Met de Fenix 6 heeft Garmin ook gedacht aan de Golfers, want met een speciale app zijn er maar liefst 41.000 wereldwijde golfbanen op het horloge geïnstalleerd. Hierdoor kan je tijdens het golfen een duidelijk overzicht krijgen van de baan en het bijbehorende parcours.

Garmin Vivoactive 4 aanbieding kopen?

back to menu ↑

Muziek via de Garmin Fenix 6

Daarnaast heeft de PRO-variant van de Garmin Fenix 6-lijn de beschikking over een muziek optie. Via deze optie kan je je favoriete apps, zoals Sportify of Deezer installeren en gebruiken tijdens de training. Uiteraard beschikken de modellen van Garmin over een Bluetooth functie, waardoor een koptelefoon gemakkelijk gekoppeld kan worden met het horloge. Indien je liever je telefoon thuis wilt laten tijdens het sporten, dan kan je tot 32gb aan muziekopslag kwijt op het horloge. Let hierbij wel op dat dit enkel bij de PRO-variant mogelijk is. Met deze PRO-variant van de Garmin Fenix 6 heb je daarom de mogelijkheid om je telefoon thuis te laten tijdens het sporten.

Met de koppelingen via je telefoon kun je de Fenix 6 ook gebruiken als smartwatch. Hierdoor krijg je direct sms’jes, e-mails of andere notificaties binnen.  Ook kun je met de Fenix 6, in tegenstelling tot de Garmin Fenix 5, betalen met Garmin Pay. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om je horloge te gebruiken voor je betalingen.

Wil je graag de Fenix 6 uitbreiden? Dat kan! Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar in de IQ store, waardoor jij bijvoorbeeld een hardloopapp, Strava Segments of een ‘weerapp’ kunt downloaden op je Fenix.

De Garmin Fenix 6 serie beschikt ook over een ongeval detectie. Als het Fenix toestel een ongeval detecteert, dan krijgt één van je contacten na 30 seconden een mededeling via een email- of sms. Indien je liever niet de ongeval detectie wilt gebruiken, dan kun je het natuurlijk uitschakelen op je toestel.

Bekijk ook de Garmin Vivoactive 4 Review!

back to menu ↑

Pulse OX meting

Een andere technische functionaliteit van de Garmin Fenix 6, is de Pulse OX meting. Met deze meting kan via de pols een goede inschatting worden gemaakt van de zuurstofsaturatie in het bloed. Via de infrarood sensoren aan de achterzijde van de Fenix 6 kan het percentage zuurstofrijk bloed bepaald worden. Volgens Garmin is deze waarde in de meeste gevallen 95% of hoger, maar dit kan beïnvloed worden door hoogte, activiteiten en de gezondheid van de persoon.

back to menu ↑

Pacepro

Pacepro is de nieuwste functie van Garmin en is standaard geïntegreerd op de Fenix 6 lijn. Pacepro is een hulpmiddel voor het behalen van je tempodoelstelling tijdens je hardlooptraining. Hierdoor krijg je een indicatie tijdens het hardlopen of je bijvoorbeeld te snel of te langzaam loopt ten opzichte van je vooraf ingestelde doelstelling.

Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 3

back to menu ↑

Hartslagmeting via de Garmin Fenix 6

De hartslagmeting via de Garmin Fenix 6 gaat via de pols, met een optische hartslagmeter (polshartslagmeting). Een nieuwe functie van de Garmin Fenix 6-lijn is dat het nu mogelijk is om op deze manier de hartslag te meten in het water. Op deze manier kan je ook gedurende je zwemactiviteit je hartslagmeten.

Maak jij als sporter liever gebruik van een hartslagmeting via een borstband, dan kan je een Garmin Borstband koppelen via Bluetooth met de Fenix 6. Let hierbij wel op dat de borstband niet automatische is inbegrepen bij het horloge.

Hartslagmetering-Garmin-Fenix-6-1-400x400

back to menu ↑

Batterijduur

De Batterijduur van de Garmin Fenix 6 lijn verschilt per variant. Kijkend naar de drie varianten neemt de accuduur toe in verhouding met het formaat van het model. Kortom, de 6S heeft daarom een mindere accuduur dan de 6 en de 6X. De 6X (het grootste model) heeft de grootste accucapaciteit, met 21 dagen zonder gps en 60 uur met gps.

back to menu ↑

Wat is het verschil tussen de Garmin Fenix 5 en de Garmin Fenix 6?

De Garmin Fenix 5 hebben we al een keer eerder op de website beschreven en toen waren wij al enthousiast. De Fenix 6 heeft uiteraard meerdere functies dan zijn voorganger, want anders zou het geen verbetering zijn. Hieronder lichten wij toe wat de verschillen zijn tussen deze twee Fenix-modellen van Garmin.

Fenix 6 Fenix 5
Batterijduur zonder GPS 14 dagen 14 dagen
Batterijduur met GPS 36 uur 25 uur
PacePro
Contactloos betalen (Garmin Pay) ⛔*
Muziekopslag Pro variant
Topografische, ski-en golfkaarten Pro variant
Power manager

*Enkel bij de Garmin Fenix 5 plus variant.

Bekijk ook de Garmin Fenix 5 Review!

back to menu ↑

Eindoordeel Garmin Fenix 6 Review januari 2021

Natuurlijk is de Garmin Fenix 6 één van de beste en meest geavanceerde sporthorloges op de markt. De Fenix 6 is ook net een tandje beter dan zijn voorganger: de Garmin Fenix 5. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan de Fenix 6, maar je weet dan zeker dat je in je komende trainingsjaren een goed horloge hebt voor zowel: fietstrainingen, hardlooptraining als voor zwemtrainingen.

back to menu ↑

De Garmin Fenix 6 kopen

Indien je van plan bent om de Garmin Fenix 6 aan te schaffen dan zal je goed moeten letten op de verschillende varianten. Het ene model beschikt bijvoorbeeld niet over muziekopslag en de ander weer wel. Hetzelfde geldt voor de ‘navigatie’, de Garmin Fenix PRO-versie heeft bijvoorbeeld wel een navigatie inbegrepen, maar deze is van mindere kwaliteit dan die van de reguliere versie. De Garmin Fenix 6 wordt regelmatig als aanbieding aangeboden. Kijk hier voor de laagste prijs! We hopen dat je genoeg informatie hebt na het lezen van onze Garmin Fenix 6 review!

Bekijk de Garmin Forerunner 45 review!

9Expert Score
Garmin Fenix 6 Review
“Wij zijn wel van mening dat de Garmin Fenix 6 een horloge is voor de gevorderde sporter. De beginnende sporter doet er daarom goed aan bijvoorbeeld een minder geavanceerd horloge aan te schaffen, want het prijskaartje van de Garmin Fenix 6 is zoals eerder vermeld vrij hoog.”
PROS
  • Kleurenscherm
  • Garmin pay
  • Slechts 86 gram
CONS
  • Geen touchscreen
  • Vrij duur sporthorloge

Extra informatie

Specificaties: Garmin Fenix 6 Review januari 2021

Merk
Gecodeerde hartslagsensor Ja
Afstandmeting Ja
Registratiefunctie Ja
Trainingsfunctie Ja
Kleur
Model Garmin Fenix 6
Hartslagfunctie Ja
Hartslagsensor Constant
Frequentie hartslagmeting Continu
ANT+ Ja
Caloriemeting Ja
Wifi Ja
Type training Virtual Partner, Rondetijden, Intervaltraining
Bewegingssensor Ja
Hoogtemeter Ja
Barometer Ja
Stappenteller Ja
Trappenteller Ja
Sleeptracker Ja
In de doos -
Maximale polsomtrek 125
Maat 47
Schokbestendig Ja
Stopwatch functie Ja
Horlogefunctie Ja
Touchscreen Nee
Wekker Ja
Verlicht scherm Ja
Geschikt voor besturingssysteem Android, iOS
Apps TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot
Bluetooth Ja
NFC Ja
Waterdicht tot (m) (meter) 100
Draadloos opladen Ja
Taalinstellingen Universeel
Materiaal Siliconen
Materiaal band Siliconen
Afmetingen 4,7 x 4,7 x 1,5 cm
Product gewicht (gram) 83
Schermafmeting 1.3 inch inch
Minimale polsomtrek 208
Waterbestendig Ja
GPS Ja
Activiteit Multisport
Ondersteuning met updates Minimaal 36 maanden na introductiedatum
Wifi vereist Nee
Bluetooth vereist Ja
Mobiele data verbinding mogelijk Nee
Betaalde diensten vereist Nee
Compatibel met Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
Introductiejaar 2019
Introductiemaand Augustus
IP-certificering IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)
Met fysieke knoppen Ja
Inclusief digitaal kompas Ja
Applicatie wearable Connect IQ
Batterijduur tijdens gebruik GPS (h) 36
Batterijduur wearable (h) 336
Dikte horlogekast (mm) 14.7
Fabrieksgarantie termijn (jaar) 2
Geschikt om mee te betalen Ja
Geslacht Mannen en vrouwen
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
Gewicht (g) 340
Tijdweergave Ja
Accu/batterij technologie Li-Ion
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
Delen van gebruikersgegevens vereist Nee
Inclusief snelheidsmeter Ja
Inclusief temperatuurmeter Ja
Kleur horlogeband Zwart
Kleur horlogekast Zwart
MPN (Manufacturer Part Number) 010-02158-02
Materiaal horlogeglas Mineraalglas
Maximale batterijduur (h) 1152
App werkt op besturingssysteem Android, iOS
Muziek afspelen zonder smartphone Ja
Nikkelvrij Ja
Notificaties van je smartphone Alleen opnemen/ophangen, Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen, Navigatie
Reparatie type Carry-in
Taal handleiding Universeel
Type GPS GPS
Verpakking breedte (mm) 100
Verpakking hoogte (mm) 100
Verpakking lengte (mm) 103
Waterdichtheid 10 ATM (Zwemmen- & snorkelen)
Weergave batterijstatus Ja

Garmin Fenix 6 Review januari 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorGarmin fenix 6
Laatste update:
  • €590,00 - 27 december, 2020
  • €583,00 - 15 december, 2020
Sinds: 15 december, 2020
  • Hoogste prijs: €590,00 - 27 december, 2020
  • Laagste prijs €583,00 - 15 december, 2020

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Garmin Fenix 6 Review januari 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0