Best verkocht Garmin Fenix 6 Review mei 2021

Garmin Fenix 6 Review mei 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Slechts 86 gram
  • Garmin pay
  • Pulse Ox-sensor
  • Ingebouwde ongeval-detectie

559.00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin fēnix 6 Pro - Multisporthorloge - 47 mm - Zwart - €559,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorGarmin fēnix 6 Pro - Multisporthorloge - 47 mm - Zwart
Laatste update:
  • €559,00 - 4 mei, 2021
  • €549,00 - 3 mei, 2021
  • €527,39 - 27 april, 2021
  • €448,01 - 26 april, 2021
  • €569,99 - 23 april, 2021
  • €527,39 - 7 april, 2021
  • €529,52 - 3 april, 2021
  • €531,66 - 2 april, 2021
Sinds: 15 december, 2020
  • Hoogste prijs: €703,89 - 10 januari, 2021
  • Laagste prijs €448,01 - 26 april, 2021
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 15 mei, 2021 4:07 am

Beschrijving

De Garmin Fenix 6 is in 2019 op de markt gekomen, dit is de opvolger van de Garmin Fenix 5. We nemen je mee met onze uitgebreide Garmin Fenix 6 (pro) Review, Garmin Fenix 6S Review en Garmin Fenix 6X Review !

Garmin heeft deze nieuwe lijn op de markt gebracht met drie varianten:

  1.   De Garmin Fenix 6 (PRO)
  2.   De Garmin Fenix 6S
  3.   De Garmin Fenix 6X

Varianten

De Garmin Fenix 6S en de normale Garmin Fenix 6 zijn de basis uitvoeringen van Garmin. De Garmin Fenix 6X is weer verkrijgbaar in een ‘pro variant’ of een ook wel het ‘Sapphire’ model genoemd. Tevens is er nog de Fenix 6X pro Solar.

Bekijk ook de Polar Vantage M2 Review!

Met de Solar variant heeft de gebruiker de mogelijkheid om de accu op te laten via het glas wat wordt gebruikt. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het niet mogelijk is om op deze manier de accu volledig op te laden. De Sapphire modellen beschikken over een hoogwaardig en zo goed als krasvrij scherm. Hierdoor zijn deze Sapphire modellen vooral een uitkomst voor de echte outdoor sporters.

terug naar het menu ↑

Design van de Garmin Fenix 6

Het design van de Garmin Fenix 6 lijn is zoals je mag verwachten van het geavanceerde horloge, namelijk gewoon goed. Het horloge is licht van gewicht en zit comfortabel om de pols heen. Tevens is het scherm gemakkelijk af te lezen tijdens het sporten, wat natuurlijk zeer fijn is.

De diameter van het scherm van het Fenix 6 lijn verschilt per model. Zoals is te zien in de onderstaande tabel heeft het 6S model een beduidend kleiner scherm dan de Fenix 6X. Hierdoor is de Fenix 6X aan de andere kant weer wat zwaarder dan de andere modellen.

Bekijk ook de Huawei Band pro 4 review activitytracker.

Alle modellen van de Garmin Fenix 6 lijn beschikken over een kleurenscherm en hebben een siliconen verwisselbare band. De Garmin Fenix 6 beschikt niet over een touchscreenscherm.

Fenix 6S Fenix 6 Fenix 6X
Diameter horloge 42 mm 47 mm 51 mm
Diameter display 1,2 inch 1,3 inch 1,4 inch
Gewicht 67 gram 86 gram 96 gram

Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 1Hartslagmetering-Garmin-Fenix-6-1-400x400 Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 2

terug naar het menu ↑

Functionaliteiten

De Fenix 6-lijn heeft de gebruikelijk prestatiemeting van de Garmin beschikbaar, zoals:

  • Hardloopdynamiek
  • Polshartslagmeting
  • Daarnaast is het mogelijk om de Garmin Fenix 6 te koppelen met bijvoorbeeld je telefoon of met de Garmin hartslagband via Bluetooth (ANT +).

De Garmin Fenix 6 biedt hiermee een breed scala aan functionaliteiten die je prestatie kunnen meten zoals je mag verwachten van een dergelijk type hardloophorloge. Maar het geavanceerde toestel heeft nog meer functionaliteiten!

Met de Fenix 6 heeft Garmin ook gedacht aan de Golfers, want met een speciale app zijn er maar liefst 41.000 wereldwijde golfbanen op het horloge geïnstalleerd. Hierdoor kan je tijdens het golfen een duidelijk overzicht krijgen van de baan en het bijbehorende parcours.

Garmin Vivoactive 4 aanbieding kopen?

terug naar het menu ↑

Muziek via de Garmin Fenix 6

Daarnaast heeft de PRO-variant van de Garmin Fenix 6-lijn de beschikking over een muziek optie. Via deze optie kan je je favoriete apps, zoals Sportify of Deezer installeren en gebruiken tijdens de training. Uiteraard beschikken de modellen van Garmin over een Bluetooth functie, waardoor een koptelefoon gemakkelijk gekoppeld kan worden met het horloge. Indien je liever je telefoon thuis wilt laten tijdens het sporten, dan kan je tot 32gb aan muziekopslag kwijt op het horloge. Let hierbij wel op dat dit enkel bij de PRO-variant mogelijk is. Met deze PRO-variant van de Garmin Fenix 6 heb je daarom de mogelijkheid om je telefoon thuis te laten tijdens het sporten.

Met de koppelingen via je telefoon kun je de Fenix 6 ook gebruiken als smartwatch. Hierdoor krijg je direct sms’jes, e-mails of andere notificaties binnen.  Ook kun je met de Fenix 6, in tegenstelling tot de Garmin Fenix 5, betalen met Garmin Pay. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om je horloge te gebruiken voor je betalingen.

Bekijk ook de zeer uitgebreide Polar Unite Review!

Wil je graag de Fenix 6 uitbreiden? Dat kan! Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar in de IQ store, waardoor jij bijvoorbeeld een hardloopapp, Strava Segments of een ‘weerapp’ kunt downloaden op je Fenix.

De Garmin Fenix 6 serie beschikt ook over een ongeval detectie. Als het Fenix toestel een ongeval detecteert, dan krijgt één van je contacten na 30 seconden een mededeling via een email- of sms. Indien je liever niet de ongeval detectie wilt gebruiken, dan kun je het natuurlijk uitschakelen op je toestel.

Bekijk ook de Garmin Vivoactive 4 Review!

terug naar het menu ↑

Pulse OX meting

Een andere technische functionaliteit van de Garmin Fenix 6, is de Pulse OX meting. Met deze meting kan via de pols een goede inschatting worden gemaakt van de zuurstofsaturatie in het bloed. Via de infrarood sensoren aan de achterzijde van de Fenix 6 kan het percentage zuurstofrijk bloed bepaald worden. Volgens Garmin is deze waarde in de meeste gevallen 95% of hoger, maar dit kan beïnvloed worden door hoogte, activiteiten en de gezondheid van de persoon.

terug naar het menu ↑

Pacepro

Pacepro is de nieuwste functie van Garmin en is standaard geïntegreerd op de Fenix 6 lijn. Pacepro is een hulpmiddel voor het behalen van je tempodoelstelling tijdens je hardlooptraining. Hierdoor krijg je een indicatie tijdens het hardlopen of je bijvoorbeeld te snel of te langzaam loopt ten opzichte van je vooraf ingestelde doelstelling.

Garmin Fenix 6 Review [wpsm_custom_meta type=date field=month] [wpsm_custom_meta type=date field=year] 3

terug naar het menu ↑

Hartslagmeting via de Garmin Fenix 6

De hartslagmeting via de Garmin Fenix 6 gaat via de pols, met een optische hartslagmeter (polshartslagmeting). Een nieuwe functie van de Garmin Fenix 6-lijn is dat het nu mogelijk is om op deze manier de hartslag te meten in het water. Op deze manier kan je ook gedurende je zwemactiviteit je hartslagmeten.

Maak jij als sporter liever gebruik van een hartslagmeting via een borstband, dan kan je een Garmin Borstband koppelen via Bluetooth met de Fenix 6. Let hierbij wel op dat de borstband niet automatische is inbegrepen bij het horloge.

Hartslagmetering-Garmin-Fenix-6-1-400x400

terug naar het menu ↑

Batterijduur

De Batterijduur van de Garmin Fenix 6 lijn verschilt per variant. Kijkend naar de drie varianten neemt de accuduur toe in verhouding met het formaat van het model. Kortom, de 6S heeft daarom een mindere accuduur dan de 6 en de 6X. De 6X (het grootste model) heeft de grootste accucapaciteit, met 21 dagen zonder gps en 60 uur met gps.

terug naar het menu ↑

Wat is het verschil tussen de Garmin Fenix 5 en de Garmin Fenix 6?

De Garmin Fenix 5 hebben we al een keer eerder op de website beschreven en toen waren wij al enthousiast. De Fenix 6 heeft uiteraard meerdere functies dan zijn voorganger, want anders zou het geen verbetering zijn. Hieronder lichten wij toe wat de verschillen zijn tussen deze twee Fenix-modellen van Garmin.

Fenix 6 Fenix 5
Batterijduur zonder GPS 14 dagen 14 dagen
Batterijduur met GPS 36 uur 25 uur
PacePro
Contactloos betalen (Garmin Pay) ⛔*
Muziekopslag Pro variant
Topografische, ski-en golfkaarten Pro variant
Power manager

*Enkel bij de Garmin Fenix 5 plus variant.

Bekijk ook de Garmin Fenix 5 Review!

terug naar het menu ↑

Eindoordeel Garmin Fenix 6 Review mei 2021

Natuurlijk is de Garmin Fenix 6 één van de beste en meest geavanceerde sporthorloges op de markt. De Fenix 6 is ook net een tandje beter dan zijn voorganger: de Garmin Fenix 5. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan de Fenix 6, maar je weet dan zeker dat je in je komende trainingsjaren een goed horloge hebt voor zowel: fietstrainingen, hardlooptraining als voor zwemtrainingen.

terug naar het menu ↑

De Garmin Fenix 6 kopen

Indien je van plan bent om de Garmin Fenix 6 aan te schaffen dan zal je goed moeten letten op de verschillende varianten. Het ene model beschikt bijvoorbeeld niet over muziekopslag en de ander weer wel. Hetzelfde geldt voor de ‘navigatie’, de Garmin Fenix PRO-versie heeft bijvoorbeeld wel een navigatie inbegrepen, maar deze is van mindere kwaliteit dan die van de reguliere versie. De Garmin Fenix 6 wordt regelmatig als aanbieding aangeboden. Kijk hier voor de laagste prijs! We hopen dat je genoeg informatie hebt na het lezen van onze Garmin Fenix 6 review!

Bekijk de Garmin Forerunner 45 review!

9Expert Score
Garmin Fenix 6 Review
“Wij zijn wel van mening dat de Garmin Fenix 6 een horloge is voor de gevorderde sporter. De beginnende sporter doet er daarom goed aan bijvoorbeeld een minder geavanceerd horloge aan te schaffen, want het prijskaartje van de Garmin Fenix 6 is zoals eerder vermeld vrij hoog.”
Voordelen
  • Kleurenscherm
  • Garmin pay
  • Slechts 86 gram
Nadelen
  • Geen touchscreen
  • Vrij duur sporthorloge

Extra informatie

Specificaties: Garmin Fenix 6 Review mei 2021

Merk

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

Kleur

App werkt op besturingssysteem

Android, iOS

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

Batterijduur tijdens gebruik GPS (h)

36

Geschikt voor besturingssysteem

Android, iOS

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

Muziek afspelen zonder smartphone

Ja

MPN (Manufacturer Part Number)

010-02158-02

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Notificaties van je smartphone

Alleen opnemen/ophangen, Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen, Navigatie

Frequentie hartslagmeting

Continu

In de doos

Afstandmeting

Ja

Registratiefunctie

Ja

Trainingsfunctie

Ja

Model

Garmin Fenix 6

Hartslagfunctie

Ja

Hartslagsensor

Constant

Maximale polsomtrek

125

GPS

Ja

ANT+

Ja

Wifi

Ja

Type training

Virtual Partner, Rondetijden, Intervaltraining

Bewegingssensor

Ja

Hoogtemeter

Ja

Barometer

Ja

Stappenteller

Ja

Trappenteller

Ja

Maat

47

Draadloos opladen

Ja

Caloriemeting

Ja

NFC

Ja

Stopwatch functie

Ja

Horlogefunctie

Ja

Touchscreen

Nee

Wekker

Ja

Verlicht scherm

Ja

Apps

TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot

Bluetooth

Ja

Schokbestendig

Ja

Waterbestendig

Ja

Waterdicht tot (m) (meter)

100

Taalinstellingen

Universeel

Materiaal

Siliconen

Materiaal band

Siliconen

Afmetingen

4,7 x 4,7 x 1,5 cm

Product gewicht (gram)

83

Schermafmeting

1.3 inch inch

Minimale polsomtrek

208

Sleeptracker

Ja

Gecodeerde hartslagsensor

Ja

Applicatie wearable

Connect IQ

Accu/batterij technologie

Li-Ion

Bluetooth vereist

Ja

Betaalde diensten vereist

Nee

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Introductiejaar

2019

Introductiemaand

Augustus

IP-certificering

IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)

Met fysieke knoppen

Ja

Inclusief digitaal kompas

Ja

Batterijduur wearable (h)

336

Dikte horlogekast (mm)

14.7

Geschikt om mee te betalen

Ja

Geslacht

Mannen en vrouwen

Gewicht (g)

340

Tijdweergave

Ja

Ondersteuning met updates

Minimaal 36 maanden na introductiedatum

Activiteit

Multisport

Wifi vereist

Nee

Inclusief snelheidsmeter

Ja

Inclusief temperatuurmeter

Ja

Kleur horlogeband

Zwart

Kleur horlogekast

Zwart

Materiaal horlogeglas

Mineraalglas

Maximale batterijduur (h)

1152

Nikkelvrij

Ja

Reparatie type

Carry-in

Taal handleiding

Universeel

Type GPS

GPS

Verpakking breedte (mm)

100

Verpakking hoogte (mm)

100

Verpakking lengte (mm)

103

Waterdichtheid

10 ATM (Zwemmen- & snorkelen)

Weergave batterijstatus

Ja

Garmin Fenix 6 Review mei 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorGarmin fēnix 6 Pro - Multisporthorloge - 47 mm - Zwart
Laatste update:
  • €559,00 - 4 mei, 2021
  • €549,00 - 3 mei, 2021
  • €527,39 - 27 april, 2021
  • €448,01 - 26 april, 2021
  • €569,99 - 23 april, 2021
  • €527,39 - 7 april, 2021
  • €529,52 - 3 april, 2021
  • €531,66 - 2 april, 2021
Sinds: 15 december, 2020
  • Hoogste prijs: €703,89 - 10 januari, 2021
  • Laagste prijs €448,01 - 26 april, 2021

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Garmin Fenix 6 Review mei 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0