Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten

Garmin Forerunner 245 Review januari 2022

(1 klantbeoordeling)
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Uitgebreide inzichten
  • Goede bediening
  • Goede GPS
  • Polshartslagmeting

264.00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin Forerunner 245 Grijs - €264,00
Prijs historie
×
Prijs historie voor: Garmin Forerunner 245 Grijs
Laatste update:
  • €264,00 - 2022-01-25
  • €259,00 - 2022-01-19
  • €262,00 - 2021-12-07
  • €269,00 - 2021-11-30
  • €189,99 - 2021-11-26
  • €219,00 - 2021-11-24
  • €239,00 - 2021-11-20
  • €261,00 - 2021-11-19
Sinds: 2021-08-01
  • Hoogste prijs: €269,00 - 2021-11-04
  • Laagste prijs €189,99 - 2021-11-26
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 2022-01-28 12:59 pm

Beschrijving

De Garmin Forerunner 245 is het ideale sporthorloge voor de analytische sporter die graag meer inzichten wilt in zijn sportniveau. Hierbij de Garmin Forerunner 245 Review!

Ben je op zoek naar een geschikt sporthorloge voor je fietstrainingen of marathontrainingen? Dan kan het zo zijn dat de Garmin Forerunner 245 misschien wel het sporthorloge is dat jij zoekt! Deze Forerunner beschikt namelijk over genoeg functies die jou net die inzichten geven om jouw sportniveau naar een hoger niveau te tillen. Of het nu een specifiek sporthorloge is of een smartwatch, wij zijn er nog niet helemaal over uit.

Note!De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Een normale Forerunner 245 met alle onderstaande functies, en twee Forerunner 245 music. De ene beschikt logischerwijs over een muziekfunctie en de ander niet. 

Design van de Garmin Forerunner 245

Het scherm van de Forerunner van 245 is een Gorilla scherm. Dit Gorilla scherm kan goed tegen een stootje. Het sporthorloge is waterbestendig, waardoor je gewoon kan gaan zwemmen met het sporthorloge om de pols.

De Forerunner 245 weegt 38,5 gram, waardoor het sporthorloge bijna gewichtloos om de pols zit. De Garmin Forerunner 245 heeft een zeer gemakkelijke bediening via de vijf verschillende knoppen die zijn bevestigd aan de linker-en rechterzijkant van het horloge.

Op zoek naar een Garmin Forerunner 245 aanbieding?

Het sporthorloge heeft mooi en vooral strak design. Je zou de Forerunner daarom ook kunnen gebruiken als lifestyle-horloge.

In tegenstelling tot de goedkopere variant van de Forerunner 45 beschikt de Forerunner 245 wel over een kleurenscherm. Het scherm van de Forerunner heeft hierbij een resolutie van 240 x 240 px, waardoor je haarscherp je trainingsdata kan aflezen vanaf het sporthorloge.

Bekijk ook de Garmin Vivoactive 4 review van Smarthomeaanbieding.nl

Functionaliteiten

Zoals eerder vermeld geeft deze Forerunner je genoeg inzichten om jouw maximale inzichten te geven in je sportprestaties. Het sporthorloge beschikt namelijk over Garmin Coach, een unieke functie van Garmin wat inhoud dat je een ‘virtuele coach’ tot je beschikking hebt. Indien je aan het trainen bent voor een 5-of 10km-wedstrijd, met de Garmin coach functie heb je altijd een trainingsplan achter de hand.

Binnen Garmin Coach heb je de mogelijkheid om een specifiek racedoel of trainingsdoel in te stellen, waarbij het Garmin sporthorloge jouw helpt dit doel te bereiken.

Bekijk ook de zeer uitgebreide Polar Unite Review!

Daarnaast beschikt de Garmin Forerunner 245 over de volgende geavanceerde functies:

Ongeval Detectie

Indien je valt tijdens het fietsen of hardlopen en niet kan voortbewegen, dan kan de Garmin Forerunner 245 een signaal sturen naar een van je contacten. Het werkt als volgt: Indien je valt, dan registreert de Forerunner 245 de klap en zal het sporthorloge een menu tonen of je een noodsignaal wil afgeven of niet. Kortom, als je hard bent gevallen, dan kan je altijd het noodsignaal tijdig annuleren. Maar indien je wel hulp nodig hebt, is deze ongeval detectie altijd fijn om achter de hand te hebben op een sporthorloge.

Activity tracking functies

Zoals je misschien wel mag verwachten bij een sporthorloge horloge anno nu, beschikt ook de Forerunner 245 over verschillende activity tracking functies. Zo kan de Forerunner 245 het aantal stappen en aantal calorieën registreren. Tevens kan dit sporthorloge je stressniveau analyseren.

Pulse OX sensor

Dit is een zuurstofsaturatiemeter in de Forerunner 245.

VO2 max

Wat is maximale longinhoud (inschatting)

Raceprognose

5km, 10km, halve marathon of hele marathon

Prestatie conditie

Voor het realtime analyseren van je huidige prestatieniveau (voornamelijk gebaseerd op je hartslag tijdens het hardlopen)

Trainingseffect

Geeft inzicht in wat het verwachte effect is geweest van je hardlooptraining. Heb je bijvoorbeeld tijdens een training het Aeroob-gebied getraind of juist het Anaeroob-gebied. Op deze wijze kan Garmin je nog effectiever laten trainen.

Garmin Enduro Review kopen?

Lactaatdrempel

De Forerunner 245 kan een inschatting maken van de lactaatdrempel op basis van jouw (maximale) hartslag

Hersteltijd

Wil je graag weten hoelang je moet herstellen van een hardlooptraining? Met de ‘Hersteltijd’ functie van de Forerunner 245 heb je direct inzicht in hoe lang je moet herstellen van een training. Hierbij kijkt Garmin naar de gelopen afstand, in combinatie met je hartslagfrequentie.

Let op!De meeste van de zojuist beschreven gegevens worden gebaseerd op je persoonlijke hartslagfrequentie tijdens een training. Dit kan beïnvloed worden indien je bijvoorbeeld ziek bent geweest of omdat het weer niet mee zit tijdens een training. Je kunt daarom enkel de bovenstaande analyses gebruiken voor recreatief gebruik. Voor een betrouwbare meting van de bovenstaande gegevens zou je bijvoorbeeld een inspanningstest kunnen doen bij een gecertificeerde sportarts.

Hartslagmeting

Net als bij bijna alle andere modellen van Garmin beschikt ook deze Forerunner 245 over een optische hartslagmeting. Dit betekent dat de hartslag wordt gemeten aan de hand van de polshartslag. De achterkant van het klokwerk (body van het sporthorloge) drukt hierbij met infrarood sensoren tegen de pols aan, waardoor de hartslagfrequentie gemeten kan worden. Deze hartslagfunctie is ideaal voor sporters die graag willen gaan sporten zonder borstband.

Garmin Vivoactive 4 aanbieding kopen?

Vaak zijn wij niet echt content over de nauwkeurigheid van de hartslagmeting van deze polshartslagmeters, maar de Forerunner 245 verbaasd ons wel! Want tijdens de eerste trainingen lijkt het erop dat de hartslagmeting vrij nauwkeurig werkt, zonder echte uitschieters in de hartslaganalyse.

Garmin Forerunner 245 vs Forerunner 245 music

Garmin heeft ook gedacht aan de sporters die bijvoorbeeld niet de behoefte hebben aan een sporthorloge die over muziek beschikt. Zo is een ‘Music’ versie van de 245 op de markt gekomen en een Forerunner 245 zonder muziek functie.

Zoals je misschien wel verwacht, betaal je voor de ‘Music’ functie uiteraard een meerprijs.

Garmin Forerunner 245 vs Forerunner 945

De prijsklasse van de Forerunner 245 ligt tussen die van de Forerunner 945 en de Forerunner 45. Wil je nog meer uit je sporthorloge halen, dan is waarschijnlijk de Forerunner 945 de meest geschikte Forerunner voor jou. Het belangrijkste verschil tussen de Forerunner 945 en de 245 is dat de 945 meer beter geschikt is voor triatleten. De Forerunner 945 is een premium model die meer ondersteuning biedt voor deze groep (multi) sporters.

Waarom is de Forerunner 945 beter ten opzichte van de Forerunner 245?

–    Barometrische hoogtemeter

–    Topografische kaarten

–    Garmin Basecamp

–    Always-on Display

–    Betere GPS (14 dagen in plaats van 7 dagen)

–    Langere batterijduur (36 uur in GPS-modus)

–    Heeft de mogelijkheid tot een Wifi verbinding

Indien jij toch gaat voor de Forerunner 245 dan heb je in onze ogen wel een lichtere, dunnere en smaller sporthorloge dan de Forerunner 945. Wil je nog inzichten krijgen in je hardloopgegevens, dan zijn de Garmin Forerunner 645 of de Garmin Forerunner 945 voor jou weggelegd. Dit zijn beiden duurdere en geavanceerdere modellen Forerunners, maar beide modellen zijn te verbinden met Garmin Running Power apps. Waardoor je nog meer inzichten krijgt in je hardloopdynamiek. 

Naast de Forerunner lijn is er ook de Fenix lijn, bekijk daarom ook zeker de Garmin Fenix 6 review!

Body Battery

De Garmin Forerunner 245 beschikt ook over een Body Battery functie. Op deze manier krijg je een visuele weergave in hoeverre je lichaam is opgeladen en klaar is voor de volgende training. Bij de Body Battery functie wordt er gekeken naar het stressniveau, slaapkwaliteit, trainingen en activiteitengegevens. Op deze manier maakt Garmin een inschatting van hoeveel reserve energie je nog in je lichaam hebt.

Batterij

De accuduur van het sporthorloge is zeer goed te noemen, zoals je eigenlijk wel mag verwachten van een Garmin toestel. Garmin schrijft op haar website dat de accuduur van de Forerunner 245 zo’n 7 dagen meegaat in de smartwatch-modus en 24 uur in GPS-modus.

Conclusie Garmin Forerunner 245 review

Voor de echte hardlopers is de Garmin Forerunner 245 een perfect sporthorloge in het middenklasse segment. Het sporthorloge beschikt namelijk over alle belangrijke functies die je nodig hebt om het maximale uit je training te halen. Met een GPS functie (afstand, tempo en route), in combinatie met Garmin Coach levert het sporthorloge extra relevante inzichten op om je hardlooptraining naar een hoger niveau te brengen.

In onze ogen is de Forerunner 245 dus een zeer goed, functioneel en geavanceerd product. Voor multisporters, zoals triatleten of fietsers die graag met een sporthorloge fietsen, raden wij de Forerunner 945 of Forerunner 735XT aan. Dit omdat deze sporthorloge beter de multi-sportfuncties ondersteunen.

Waar kan je de Garmin Forerunner 245 kopen?

Ben je enthousiast over de Garmin Forerunner 245 en wil je dit sporthorloge kopen? De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar bij veel verschillende websites, wij van Smarthomeaanbieding hebben alle aanbieder voor je op een rijtje gezet, bekijk aanbieders!

Garmin Forerunner 245 aanbieding januari 2022?

Ben je op zoek naar een Garmin Forerunner 245? We snappen goed dat een nieuw hardloophorloge even een investering is. Wil je daarom een Garmin Forerunner 245? Klik dan op: Bekijk laagste prijs. Hierdoor krijg je meteen de webshop met de laagste prijs te zien. Zo weet je meteen waar er een Garmin Forerunner 245 is op dit moment.

Prijs analyse voor de Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 Aanbieding

Wil je graag de Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 kopen? Dan raden wij aan om dit product voor de laagste prijs te kopen bij: coolblue.nl, omdat hier de beste deal beschikbaar is voor deze Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 Aanbieding, voor een prijs van: €264.00. Dit product valt binnen de categorie: Reviews. De laatste prijs update voor de Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 was op: 2022-01-27 om 12:04.

Goedkoopste Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 kopen?

De goedkoopste Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 vind je bij: coolblue.nl.

De Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 Aanbieding is verkijgbaar bij 2 aanbieders. De goedkoopste aanbieder van dit product is: coolblue.nl Bekijk alle aanbieders bovenaan.

De hoogste prijs gemeten voor de Garmin Forerunner 245 Review januari 2022, was op: 2021-11-04, met een prijs van: €269.00.
De laagste prijs die we gemeten hebben voor de Garmin Forerunner 245 Review januari 2022, was op: 2021-11-26, met een prijs van: €189.99

Op dit moment houden wij de prijzen en actuele aanbiedingen bij van de volgende aanbieders:

Extra informatie

Specificaties: Garmin Forerunner 245 Review januari 2022

Model

Garmin Forerunner serie

Bluetooth versie

Bluetooth 4.2

Spraakbesturing

Nee

Garantie (jaar)

2

Verpakkingsinhoud

1

Maat

42

Polsomtrek

127 – 204mm

Materiaal

Plastic

Gewicht (gram)

42

Artikelnummer

010-02120

IP-certificering

IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)

Schokbestendig

Ja

Afstandsmeter

Ja

Geschikt voor besturingssysteem

Android, iOS

Merk

Besturingssysteem

iOS 12

Display (inch)

1.2

NFC

Nee

Simkaartslot

Nee

Touchscreen

Nee

Hartslagmeter

Ja

Wekker

Ja

Applicatie wearable

Happysports

Navigatiefunctie

Nee

Stofdicht

Ja

Verwisselbare accu

Nee

Schermgrootte (inch)

1.2

Camera

Nee

Stopwatch functie

Ja

Frequentie hartslagmeting

Continu

Trappenteller

Ja

Geschikt voor onderwater

Ja

Activiteiten

Hardlopen

Verlicht scherm

Ja

Te gebruiken met

TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot

Gecodeerde hartslagsensor

Ja

WIFI

Geen Wi-Fi

Batterijduur wearable

7 dag(en)

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Gewicht (g)

328

Bluetooth vereist

Ja

Vorm horlogekast

Rond

Kleur horlogekast

Zwart

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssysteem

Android, iOS

Introductiejaar

2019

Digitaal kompas

Ja

Inclusief belfunctie

Nee

Batterij capaciteit (mAh)

0

Caloriemeter

Ja

Hoogtemeter

Nee

Barometer

Nee

GPS

Ja

A-GPS

Ja

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Wifi vereist

Nee

Analyseert slaapkwaliteit

Ja

Betaalde diensten vereist

Nee

Draadloos op te laden

Nee

Muziek afspelen zonder smartphone

Nee

Mobiele data verbinding mogelijk

Ja, met bijzondere eisen, zie productinfo

Introductiemaand

April

Ondersteuning met updates

Minimaal 36 maanden na introductiedatum

Actieve zone minuten berekening

Ja

Draagwijze

Polsband

Tijdweergave

Ja

Notificaties van je smartphone

Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Muziekbediening vanaf smartwatch

Datumaanduiding

Week, Maand, Jaar, Eeuwigdurende kalender, Datum, Dag

Bewegingssensor

Ja

Stappenteller

Ja

Slaaptracker

Ja

Type training

Intervaltraining, Rondetijden, Virtual Partner

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

Bluetooth

Ja

Materiaal horlogeglas

Kunststof

Oplaadtijd (min)

45

GPS-toepassing

Niet van toepassing

Meetwaarden

Afstandmeting, Bewegingssensor, Caloriemeting, Hartslagfunctie, Snelheidsmeter, Stappenteller, Temperatuurmeter, Trappenteller

Kleur horlogeband

Zwart

Bandmaat

M (66cm)

Verstelbaar

Ja

Verpakking breedte (mm)

82

Inclusief temperatuurmeter

Ja

Inclusief snelheidsmeter

Ja

Inclusief Solar functionaliteit

Nee

Meet zuurstofgehalte in bloed

Ja

Batterijduur tijdens gebruik GPS (h)

24

Met fysieke horlogewijzers

Nee

Met zwangerschapstracking

Ja

Met oudercontrole voor kinderen

Nee

Sleeptracker

Ja

Afstandmeting

Ja

Smartphone functies

Apps installeren op smartwatch

Personage

Geen personage

Nikkelvrij

Ja

Primair gebruik smartwatch

Inzicht in sport

Reparatie type

Carry-in

Taal handleiding

Universeel

Tracking menstruatiecyclus

Ja

Trainingsschema functie

Inzichtelijk op smartphone via app

Type GPS

GPS

Meet bloeddruk

Nee

Verpakking hoogte (mm)

48

Verpakking lengte (mm)

168

Waterdichtheid

5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)

Wisselen tussen beoefende activiteiten

Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Kleur

Hartslagfunctie

Ja

Caloriemeting

Ja

Inclusief virtuele workouts

Nee

Uitzonderingen fabrieksgarantie

Valschade en waterschade

MPN (Manufacturer Part Number)

010-02120

Product gewicht (gram)

42

Schermafmeting

1.2 inch inch

Minimale polsomtrek

127

Maximale polsomtrek

204

In de doos

Garmin Forerunner 245 – GPS Smartwatch – 42 mm – Zwart/Grijs, handleiding, garantiebewijs en oplaad accessoires.

Accu/batterij technologie

Li-Ion

Activiteit

Hardlopen

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

Batterijduur wearable (h)

168

Gebruiker segment

Dagelijks gebruik, Gevorderd, Hobbymatig, Outdoor, Sport

Geschikt om mee te betalen

Nee

Materiaal horlogeband

Siliconen

Maximale batterijduur (h)

168

Met ECG functie

Nee

Met geanimeerde workout's

Nee

Met stressmonitor

Ja

Afmetingen

Afmeting: 8 x 42,3 x 12,2 cm

Materiaal band

Siliconen

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Informatie over klimmen en dalen

Ja

Waterbestendig

Ja

Dikte horlogekast (mm)

2

Waterdicht tot (m) (meter)

50

Draadloos opladen

Nee

Trainingsfunctie

Ja

Apps

TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot

Formaat horlogekast

42

ANT+

Ja

Fiets specificaties

Niet van toepassing

Geeft hersteladvies

Ja

Geeft weersverwachting

Ja

Geslacht

Unisex

Golf specificaties

Niet van toepassing

Hardloop specificaties

Grondcontacttijd meten, Rencadans meten, Staplengte meten, Verticale oscillatie meten

Inclusief digitaal kompas

Ja

Zwem specificaties

Niet van toepassing

Garmin Forerunner 245 Review januari 2022 Videos

Prijs historie

Prijs historie voor: Garmin Forerunner 245 Grijs
Laatste update:
  • €264,00 - 2022-01-25
  • €259,00 - 2022-01-19
  • €262,00 - 2021-12-07
  • €269,00 - 2021-11-30
  • €189,99 - 2021-11-26
  • €219,00 - 2021-11-24
  • €239,00 - 2021-11-20
  • €261,00 - 2021-11-19
Sinds: 2021-08-01
  • Hoogste prijs: €269,00 - 2021-11-04
  • Laagste prijs €189,99 - 2021-11-26

Beoordelingen (1)

1 review voor Garmin Forerunner 245 Review januari 2022

5.0 Van 5
1
0
0
0
0
Schrijf een review
Laat alles zien Meest hulpvol Hoogste waardering Laagste waardering
  1. Jelle

    Wat een machtig mooi ding. Sinds ik gebruik maak van de Garmin Forerunner 245 ga ik als een speer.

    + VOORDELEN: Werkt snel Veel functies
    - NADELEN: De hele wereld is te langzaam voor mij sinds ik de Garmin Forerunner gebruik.
    Hulpvol(0) Onhulpvol(0)You have already voted this

    Voeg een review toe

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Smarthomeaanbieding
    Logo
    Vergelijk producten
    • Total (0)
    Vergelijk
    0