Garmin Forerunner 645 Review maart 2021

Voeg jouw review toe
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Garmin Pay (In sommige landen nog niet beschikbaar)
  • Hardloopdynamiek
  • Prestatiemetingen
  • Ruime accuduur

339.00

Beste deal op: bol.combol.com
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin Forerunner 645 Music - Sporthorloge - Leisteengrijs - €339,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorGarmin Forerunner 645 Music - Sporthorloge - Leisteengrijs
Laatste update:
  • €339,00 - 16 februari, 2021
  • €368,00 - 14 februari, 2021
  • €345,30 - 6 februari, 2021
  • €346,10 - 5 februari, 2021
  • €361,36 - 4 februari, 2021
  • €329,00 - 3 februari, 2021
  • €319,00 - 2 februari, 2021
  • €329,00 - 30 januari, 2021
Sinds: 24 december, 2020
  • Hoogste prijs: €372,90 - 7 januari, 2021
  • Laagste prijs €318,00 - 8 januari, 2021
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 3 maart, 2021 2:01 am

Beschrijving

Een van de premium sporthorloges uit de Forerunner-lijn van Garmin is de Forerunner 645!

Ben je op zoek naar een geschikt multisporthorloge om meerdere sporten mee te beoefenen of wil je bijvoorbeeld gaan trainen voor een triatlon? Dan is dit broertje van de Forerunner 945 voor jou weggelegd. Deze Forerunner van Garmin beschikt namelijk over diverse sportprofielen, waardoor je bijvoorbeeld kan gaan hardlopen, fietsen, zwemmen, cross-trainen, indoor-trainen.

Design en bediening

Misschien wel het belangrijkste aspect van de Forerunner 645, is dat het horloge beschikbaar is in twee varianten. Één variant is met muziek functionaliteit (Forerunner 645 music) en de andere niet. De Forerunner die wel de beschikking heeft over muziek, heeft uiteraard een meerprijs. Qua uiterlijk en overige functionaliteiten zijn deze twee modellen volledig identiek aan elkaar.

Bekijk ook de Garmin Vivoactive 4 aanbieding!

De Forerunner 645 is beschikbaar in verschillende kleuren. Waardoor je zelf je eigen kleurkeuze kan maken. De Forerunner 645 heeft een rond scherm met in totaal vijf knoppen. Hiervan zijn er drie knoppen aan de linkerkant en twee knoppen rechterzijkant.

Het scherm is gewoon goed, met zijn 240×240 px resolutie scherm is de het scherm gemakkelijk af te lezen. Ook het gewicht (41,8 gram) is behoorlijk licht voor een sporthorloge. 

De Garmin Forerunner 645 beschikt niet over een touchscreen, wat in onze ogen goed is. Net zoals bij andere touchscreen sporthorloge werkt ‘touchscreen’ in de praktijk (tijdens het hardlopen of fietsen) gewoon zeer onhandig. De knoppen aan de zijkant van de Forerunner 645 werken prima en de bediening gaat erg vlot.

terug naar het menu ↑

Batterijduur

De Batterijduur van de Forerunner 645 is gewoon goed, net zoals eigenlijk elk Forerunner model van Garmin. Dit sporthorloge gaat 7 dagen mee in gewone modus en 12 uur mee in de GPS-modus.

terug naar het menu ↑

Garmin Pay

Dit sporthorloge is voorzien van de contactloze betalingsmogelijkheid van Garmin, namelijk Garmin Pay. Met Garmin Pay hoef je niet meer je portemonnee te trekken voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Met de Forerunner 645 hoef je enkel het horloge op het betalingssysteem te plaatsen en de transactie wordt vanzelf voltooid. Op deze manier betaal snel en eenvoudig via jouw Forerunner 645.

terug naar het menu ↑

Hartslagmeting

Zoals bij meerdere modellen uit de Forerunner-lijn van Garmin, wordt ook bij deze Forerunner 645 de hartslag gemeten via de pols. Dit wordt ook wel een optische hartslagmeting genoemd. Bij deze optische hartslagmeting is een sensor bevestigd aan de de achterzijde van de body van de Forerunner 645. Deze sensor (infrarood) meet hieronder onder andere jouw hartslagfrequentie.

Uiteraard is het ook mogelijk om een externe hartslagband van Garmin aan te sluiten op de Forerunner 645.

terug naar het menu ↑

Smartwatch

Ben je op zoek naar combinatie van een goed en functioneel sporthorloge en een smartwatch? De Forerunner 645 is compatibele met een smartphone, waardoor je push-berichten op je Forerunner 645 kan ontvangen. Hierbij kan je onder andere sms-berichten, social media-updates en e-mails ontvangen

Bekijk ook: Garmin Fenix 6 review!

terug naar het menu ↑

Functionaliteiten

Een minder punt van de Garmin Forerunner 645 is dat het horloge eigenlijk niet geschikt is voor multi-sporters. De Forerunner 645 is een specifiek horloge voor de fanatiek hardlopers. Indien je een hardloper bent, dan heb je veel aan de mogelijkheidheden van de Forerunner 645.

Één hiervan is de Hardloopdynamiek. Dit is een zeer interessante functie van Garmin om het hardloop- en fitnessniveau te analyseren. De Forerunner 645 kan (net zoals de Garmin Forerunner 945) een inschatting maken van je ‘Hardloopdynamiek’, De hardloopdynamiek wordt berekend aan de hand van:

  1. Grondcontactijd’, de tijd hoelang je contact maakt met de grond tijdens iedere stap.
  2. Grondcontacttijd-balans, door de balans te meten tussen de symmetrie van het linker- en rechterbeen tijdens het hardlopen. Op deze wijze krijg je inzichten in hoeverre je hardloopstijl in balans is in vergelijking met andere hardlopers. Hierbij moet je uitgaan dat de perfecte balans 50/50 is. Dit is wel het perfecte plaatje, maar in werkelijkheid loopt niemand helemaal perfect in symmetrie. Je hoeft dus daarom niet gelijk aan de bel te trekken, indien deze getallen anders uitvallen.
  3. Cadans: Ofwel hoeveel stappen maak je in een minuut tijd tijdens het hardlopen.
  1. Staplengte: Wat is de lengte van je stappen tijdens het hardlopen.
  2. Verticale oscillatie: Wat is verticale afzetkracht bij elke stap die je zet. In de praktijk is het vaak zo dat ‘hoe kleiner de verticale oscillatie, des te efficiënter de loopstijl’.

Note: Indien je op een zachte of heuvelachtige achtergrond loopt kan de ‘Grondcontacttijd-balans worden beïnvloed.

Met de hardloopdynamiek mogelijkheid die in de Forerunner 645 bezit word je optimaal voorbereidt op je komende wedstrijden.

terug naar het menu ↑

Alternatief voor de Forerunner 645

Een alternatief voor de Forerunner 645, is de Forerunner 945 van Garmin. Deze Forerunner is beter geschikt voor multi-sporters, zoals triatleten en beschikt over nog meer sportprofielen. De Garmin Forerunner 945 is wel het premium-model van Garmin, dus je zal hiervoor wel een flinke meerprijs voor betalen.

terug naar het menu ↑

Conclusie Forerunner 645

Zowel de Forerunner 645 en de Forerunner 645 Music zijn goede en stijlvolle sporthorloges. Zeker de hardloopdynamiek geeft voor hardlopers net dat even meer trainingsdata voor hardlopers, waardoor je nog een uitgebreidere analyse kan krijgen over je hardlooptraining.

Daarnaast vinden wij het ook fijn dat er een keuze is voor Forerunner 645 met ‘muziek functionaliteit’ en zonder. Als je geen behoefte hebt aan muziek op je sporthorloge, dan hoef je hier geen meerprijs voor te betalen.

terug naar het menu ↑

Waar kan je de Garmin Forerunner 645 kopen?

De Garmin Forerunner 645 is verkrijgbaar bij zowel Bol.com als Coolblue.nl

9Expert Score
“Zowel de Forerunner 645 als de Forerunner 645 Music zijn goede en stijlvolle sporthorloges. Zeker de hardloopdynamiek geeft voor hardlopers net dat stukje meer trainingsdata voor hardlopers, waardoor je nog een uitgebreidere analyse kan krijgen van je hardlooptraining.”
PROS
  • Garmin Pay (In sommige landen nog niet beschikbaar)
  • Hardloopdynamiek
  • Prestatiemetingen
  • Ruime accuduur
CONS
  • Geen mutli-sportmodus
  • Geen Pulse OX sensor

Extra informatie

Specificaties: Garmin Forerunner 645 Review maart 2021

Model Forerunner 645 Music
Touchscreen Nee
Garantie (jaar) 2
Verpakkingsinhoud Forerunner 645, laadkabel en handleiding
Maat 42
Kleur
Materiaal Polyamide, RVS geborsteld
Batterijstatus zichtbaar op apparaat Ja
IP-certificering IPX8 (Stofdichtheid nvt, volledig waterdicht)
Gewicht (gram) 42
Geschikt voor onderwater Nee
Waterdicht tot (m) (meter) 50
Geschikt voor besturingssysteem Android, iOS
Schermgrootte (inch) 1.2
Beeldschermresolutie 240 x 240
Afstandsmeter Ja
Hoogtemeter Ja
Afmetingen (b x h x d) 42,5 x 135 mm
Barometer Nee
Merk
Wekker Ja
Notificaties van je smartphone Apps installeren op smartwatch, Berichten ontvangen, Mail lezen, Navigatie
Horlogefunctie Ja
Stopwatch functie Ja
Stappenteller Ja
Trappenteller Ja
Slaaptracker Ja
Activiteiten Hardlopen
Type training Intervaltraining, Rondetijden, Virtual Partner
Te gebruiken met TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot
Hartslagmeter Ja
Frequentie hartslagmeting Continu
Bewegingssensor Ja
Caloriemeter Ja
Verlicht scherm Ja
Introductiemaand Januari
App werkt op besturingssysteem Android, iOS
Gewicht (g) 213
NFC Nee
Batterijduur wearable 0,2 dag(en)
Materiaal band Rubber
Kan zelfstandig met internet verbinden Nee
App vereist voor gehele functionaliteit Ja
Bluetooth Ja
Wifi vereist Nee
Delen van gebruikersgegevens vereist Nee
Bluetooth vereist Ja
Mobiele data verbinding mogelijk Nee
Betaalde diensten vereist Nee
Compatibel met Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie
Introductiejaar 2018
Geschikt om mee te betalen Ja
Applicatie wearable Garmin Connect
ANT+ Ja
Taal handleiding Universeel
Inclusief snelheidsmeter Ja
Inclusief temperatuurmeter Nee
Maximale batterijduur (h) 264
Muziek afspelen zonder smartphone Ja
Formaat horlogekast 43
Nikkelvrij Ja
Tracking menstruatiecyclus Ja
GPS Ja
Type GPS GPS
Verpakking breedte (mm) 70
Verpakking hoogte (mm) 67
Verpakking lengte (mm) 167
Primair gebruik smartwatch Inzicht in sport
Ondersteuning met updates Minimaal 36 maanden na introductiedatum
Waterdichtheid 5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)

Garmin Forerunner 645 Review maart 2021 Videos

Prijs historie

Prijs historie voorGarmin Forerunner 645 Music - Sporthorloge - Leisteengrijs
Laatste update:
  • €339,00 - 16 februari, 2021
  • €368,00 - 14 februari, 2021
  • €345,30 - 6 februari, 2021
  • €346,10 - 5 februari, 2021
  • €361,36 - 4 februari, 2021
  • €329,00 - 3 februari, 2021
  • €319,00 - 2 februari, 2021
  • €329,00 - 30 januari, 2021
Sinds: 24 december, 2020
  • Hoogste prijs: €372,90 - 7 januari, 2021
  • Laagste prijs €318,00 - 8 januari, 2021

Beoordelingen (0)

Gebruiker reviews:

0.0 Van 5
0
0
0
0
0
Schrijf een review

Er zijn nog geen reviews

Wees de eerste met een review voor “Garmin Forerunner 645 Review maart 2021”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Smarthomeaanbieding
Logo
Vergelijk producten
  • Total (0)
Vergelijk
0