Actuele voorraad Actuele prijzen Veel aanbieders Vergelijk producten

Garmin Vivoactive 4 Review oktober 2021

(1 klantbeoordeling)
Toevoegen aan vergelijken
9
Expert ScoreLees review
  • Muziek opslag
  • Incidenten detectie
  • On-screen workouts
  • Groot scherm

229.00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Bekijk laagste prijs!
Stel een prijs alert in!
×
Bericht mij bij een prijs daling!
Stel een prijs alarm in voor: Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm - €229,00
Prijs historie
×
Prijs historie voorGarmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm
Laatste update:
  • €229,00 - 2021-10-20
  • €261,00 - 2021-10-18
  • €229,00 - 2021-10-13
  • €261,00 - 2021-10-01
  • €259,00 - 2021-09-26
Sinds: 2021-09-26
  • Hoogste prijs: €261,00 - 2021-10-01
  • Laagste prijs €229,00 - 2021-10-13
Toevoegen aan wishlistToevoegen aan wishlistVerwijderd uit de wishlist 0
Laatste prijs update op 2021-10-20 4:53 am
Garmin Vivoactive 4 Review oktober 2021
Garmin Vivoactive 4 Review oktober 2021

Beschrijving

Hartslagmeting Garmin Vivoactive 4

De hartslagmeting van de Garmin Vivoactive 4 werkt via een polshartslagmeter. Deze hartslagmeter is bevestigd aan de achterzijde van het klokwerk. Een sensor drukt hierbij tegen de pols aan, waardoor de hartslag op deze wijze gemeten kan worden. Deze hartslagfunctie werkt goed voor mensen die liever niet sporten met een hartslagband om.

Met deze hartslagmeting kan je 24/7 je hartslaggegevens analyseren, waardoor je een goede inschatting kan krijgen van je gezondheidsniveau. Met deze hartslagfunctie van de Garmin Vivoactive 4 kan tevens het stressniveau worden geanalyseerd.

Let op!Voor een betrouwbare hartslaganalyse is het essentieel dat de Vivoactive 4 goed om de pols is bevestigd. Zit de Garmin Vivoactive 4 bijvoorbeeld te los om de pols dan zal je onbetrouwbare data krijgen.

Wil je toch liever de Vivoactive 4 gebruiken in combinatie met een externe hartslagband? Dat kan! Want de Vivoactive 4 beschikt over een bluetooth functie, waardoor je een externe hartslagband kan koppelen. Hierbij moet je wel letten op het type externe hartslagband die je aanschaft, het moet een ‘Garmin’ hartslagband zijn. De Garmin Vivoactive 4 is enkel compitabel met een hartslagband van haar eigen merk. 

Bekijk ook: Fitbit Versa 2 review

Verschil tussen de Vivoactive 3 en 4

Wel een opvallend verschil tussen de Vivoactive 4 en de Vivoactive 3, is dat de batterijduur (in GPS modus) langer is bij de oudere versie van Vivoactive. De Vivoactive 3 gaat namelijk in GPS modus maar liefst 13 uur mee.
Daarnaast is natuurlijk ook op het gebied van prijs een verschil zichtbaar tussen de Vivoactive 3 en de Vivoactive 4. Voor de Vivoactive 3 betaal je daarom aanzienlijk minder dan voor de Vivoactive 4.

Pulse OX

Pulse OX, ofwel de Pulsoximeterie is een van de nieuwste snufjes van Garmin. Op deze wijze kan Garmin jou een indicatie geven van het percentage zuurstofrijke bloed. In de meeste gevallen is dit percentage boven de 95%, maar indien je bijvoorbeeld hard hebt getraind, een intensieve dag hebt gehad of je gezondheidsniveau niet op peil is, dan kan dit percentage verschillen.

De Garmin Vivoactive 4 kan hierdoor je zuurstofsaturatie in je bloed meten gedurende de dag en terwijl je slaapt om te zien hoe goed jouw lichaam zuurstof opneemt. 

Wij vinden deze Pulse OX meter een leuke, maar niet super relevante toevoeging aan de Garmin Vivoactive 4. Het is leuk dat je nu de beschikking hebt over een Pulse OX, maar wij betwijfelen of je daadwerkelijk aan de hand van een smartwatch een betrouwbare analyse kan krijgen.

Bekijk ook eens de Garmin Forerunner 245 review

Muziek

Ben jij een muziekliefhebber en wil je graag muziek luisteren vanaf je smartwatch? Met de Garmin Vivoactive 4 kan je eenvoudig muziek downloaden naar de smartwatch. Je kunt hierdoor je afspeellijsten van je Sporify of Deezer account inladen. Vervolgens heb je met de bluetooth functie de mogelijkheid om je eigen hoofdtelefoon (wordt niet meegeleverd bij de Vivoactive 4) te verbinden met de smartwatch.

Stress score

Wil je graag meer inzichten in je persoonlijke stressniveau? Dat kan met de Garmin Vivoactive 4.

Hiervoor dien je een paar minuten stil te zitten, waardoor de Garmin Vivoactive 4 via de hartslagmeting kan analyseren in hoeverre je gestrest bent. Garmin kan vanuit deze data analyseren of je last hebt van een hoog stressniveau (erg gestrest) of juist een goed stressniveau hebt.

VO2 max

Net als de oudere modellen van Garmin beschikt ook deze smartwatch over een VO2 max functie. Met de VO2 meting kan je een goede indicatie krijgen van je huidige conditieniveau. Je leest het goed, het is enkel een indicatie en daarom niet mogelijk om een precieze weergave van de werkelijkheid te krijgen. Voor een betrouwbare VO2-max meting dien je een inspanningstest te doen bij een gecertificeerde sportarts.

Let op: Met de Vivoactive 4 kan je enkel een indicatie krijgen van je huidige VO2max niveau. Je kunt met geen enkel smartwatch of hardloophorloge een precieze weergave krijgen van je eigen VO2max. Het is namelijk niet mogelijk om via een sporthorloge jouw bewegingsefficiëntie te meten, dit is een essentieel onderdeel om een de VO2-max te meten. Voor een betrouwbare VO2max meting dien je daarom echt een inspanningstest te doen bij een sportarts.

Met de VO2-max meting die de Vivoactive 4 heeft krijg je een indicatie van je huidige vormpeil. Je kunt daarom de VO2-max meting wel gebruiken, indien je graag wilt weten in hoeverre je VO2-max beter of slechter is dan de periode daarvoor. Hoe hoger de VO2-max score, hoe beter het niveau is!

Toch zitten hier nog wel een aantal nadelen aan verbonden, want je kunt bijvoorbeeld een onnauwkeurige VO2max meting krijgen indien het weer warm is, of bijvoorbeeld de luchtvochtigheid nadelig uitvalt. Hierdoor wordt vrijwel altijd de intensiteit van je training hoger, waardoor je hartslag ook sneller gaat. Garmin bepaalt mede met de hartslag in combinatie met de gelopen afstand en de gelopen snelheid je persoonlijke VO2-max waardes.

Bekijk ook de Garmin Fenix 6 Review

Race prognose

Wat wel een goede en leuke feature is op de Garmin modellen, is dat hardlopers inzichten kunnen krijgen in hun potentiële wedstrijdniveau. Garmin kan namelijk op basis van jouw trainingen een inschatting maken van welke tijden je mogelijk zou kunnen lopen op bijvoorbeeld de vijf of tien kilometer, maar ook op de (halve) marathon. Garmin baseert je wedstrijdniveau op basis van je VO2max en trainingshistorie.

Het kan zo zijn dat de raceprognose niet accuraat is, dit kan komen door externe factoren die Garmin niet kan voorspellen, bijvoorbeeld wedstrijd-moeilijkheidsgraad of het weer. Toch vinden wij de raceprogrones van Garmin een leuke toevoeging aan de Garmin horloges, want wij kunnen wel zeggen dat de ‘race predictor’ toch vaak goed in de buurt zit van de realiteit.

Garmin Pay

Een functie die al aanwezig was op de vorige versie van de Vivoactive, is Garmin Pay. Met Garmin Pay heb je de mogelijkheid om contactloos te betalen via je smartwatch. Ideaal om de kleine boodschap of een kopje koffie af te trekken. Je hoeft hierdoor niet meer je portemonnee bij je te hebben.

Lees meer: Hoe verbind ik mijn Garmin met Garmin pay.

Batterij Garmin Vivoactive 4

Het klinkt gek, maar door de extra functionaliteiten van de Garmin Vivoactive 4 is de batterij minder dan zijn voorganger. Maar alsnog beschikt de Vivoactive 4 over een zeer goede batterijduur. Zo geeft Garmin aan dat de batterijduur van de Vivoactive 4 zo’n 8 dagen mee kan gaan in smartwatch-modus en 6 uur in combinatie met de muziek-modus en GPS-modus.

Waar kan je de Garmin Vivoactive 4 kopen?

De Garmin Vivoactive 4 is verkrijgbaar bij veel verschillende webshops. Een aantal webshops hebben ook geregeld aanbiedingen. Bekijk de actuele prijs door naar de webshop te navigeren.

Aanbieders van de Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 aanbieding?

Ben je op zoek naar een Garmin Vivoactive 4 aanbieding? We snappen goed dat een nieuw hardloophorloge even een investering is. Wil je daarom een Garmin Vivoactive 4 aanbieding scoren? Klik dan op Laagste prijs. Hierdoor krijg je meteen de webshop met de laagste prijs te zien. Zo weet je meteen waar er een Garmin Vivoactive 4 aanbieding is op dit moment. Heb je ergens anders een Garmin Vivoactive 4 met een aanbieding gezien? Laat dit dan weten in de comments, zo kunnen we andere mensen helpen om ze de webshop met de laagste prijs te laten zien.

Garmin Vivoactive 4 aanbieding kopen?

Conclusie Garmin Vivoactive 4 review oktober 2021

Wij vinden dat je veel waar voor je geld krijgt met de Garmin Vivoactive 4. Deze smartwatch van Garmin heeft gezien zijn prijskaart een high-end uitstraling met veel mogelijkheden. Wat zeker wel een pluspunt is ten opzichte van de vorige versie van de Garmin Vivoactive is dat je nu de mogelijkheid hebt om apps te downloaden op de smartwatch.

Een minder punt van de Garmin Vivoactive 4 is toch dat het scherm wat ‘flets’ is. Toch heb je met deze smartwatch gezien de prijs-kwaliteit verhouding een prima koop!

Prijs analyse voor de Garmin Vivoactive 4 Review

Wil je graag de Garmin Vivoactive 4 kopen? Dan raden wij aan om dit product voor de laagste prijs te kopen bij: bol.com, omdat hier de beste deal beschikbaar is voor deze Garmin Vivoactive 4 Review, voor een prijs van: €255.95. Dit product valt binnen de categorie: Reviews. De laatste prijs update voor de Garmin Vivoactive 4 was op: 2021-10-19 om 9:01.

Goedkoopste Garmin Vivoactive 4 kopen?

De goedkoopste Garmin Vivoactive 4 vind je bij: bol.com.

De Garmin Vivoactive 4 heeft een korting van: - 14%

De Garmin Vivoactive 4 Review is verkijgbaar bij 2 aanbieders. De goedkoopste aanbieder van dit product is: bol.com Bekijk alle aanbieders bovenaan.

De hoogste prijs gemeten voor de Garmin Vivoactive 4 , was op: 2021-05-25, met een prijs van: €283.40.
De laagste prijs die we gemeten hebben voor de Garmin Vivoactive 4 , was op: 2021-06-25, met een prijs van: €205.9

Op dit moment houden wij de prijzen bij van de volgende aanbieders:

Extra informatie

Specificaties: Garmin Vivoactive 4 Review oktober 2021

Model

Garmin Vivoactive 4

Camera

Nee

Gewicht (gram)

50,5

Artikelnummer

010-02174-02

IP-certificering

IP00 (Geen bescherming)

Schokbestendig

Ja

Merk

WIFI

Ja

Waterdicht tot (min) (minuten)

15

Geschikt voor besturingssysteem

Android, iOS

Verpakkingsinhoud

Datakabel, handleiding, documentatie

Applicatie wearable

Wearhealth

Beeldschermresolutie

265 x 265

Besturingssysteem

Anders

Verlicht scherm

Ja

Touchscreen

Ja

Batterijstatus zichtbaar op apparaat

Ja

Tijdweergave

Ja

Opslagcapaciteit (MB)

4

Hartslagmeter

Ja

Frequentie hartslagmeting

Continu

Maat

45

Display

1,3 inch LCD scherm

Stofdicht

Ja

Materiaal

Siliconen

Schermgrootte (inch)

1.3

Polsomtrek

127 – 200mm

Spraakbesturing

Nee

Simkaartslot

Nee

Datumaanduiding

Datum

Inclusief belfunctie

Ja

Stopwatch functie

Ja

Stappenteller

Ja

Trappenteller

Ja

Slaaptracker

Ja

Activiteiten

Zwemmen, Yoga, Wielrennen, Watersport, Wandelen, Stappen, Multisport, Fitness, Fietsen, Cross Fit

Type training

Intervaltraining, Rondetijden, Virtual Partner

Te gebruiken met

TrainingPeaks, Strava, Spotify, RunKeeper, Relive, MyFitnessPal, Komoot

Geschikt voor onderwater

Ja

Wekker

Ja

Garantie (jaar)

2

Bewegingssensor

Ja

Caloriemeter

Ja

Afstandsmeter

Ja

Hoogtemeter

Nee

Barometer

Ja

GPS

Ja

A-GPS

Ja

Digitaal kompas

Ja

Notificaties van je smartphone

Berichten ontvangen, Mail lezen, Navigatie

Gecodeerde hartslagsensor

Nee

Navigatiefunctie

Ja

Actieve zone minuten berekening

Ja

Introductiemaand

September

Muziek afspelen zonder smartphone

Ja

Doelgroep

Mannen & Vrouwen

Met fysieke horlogewijzers

Nee

Diameter horlogekast (mm)

45

Batterijduur wearable

8 dag(en)

Batterij capaciteit (mAh)

76

Draadloos op te laden

Nee

Verwisselbare accu

Nee

Kleur horlogeband

Grijs

Materiaal horlogeband

Siliconen

Verstelbaar

Ja

Draagwijze

Polsband

Batterijduur tijdens gebruik GPS (h)

6

NFC

Ja

Bandmaat

M (66cm)

Bluetooth

Ja

App werkt op besturingssysteem

Android, iOS

Delen van gebruikersgegevens vereist

Nee

Wifi vereist

Nee

Bluetooth vereist

Ja

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

Betaalde diensten vereist

Nee

Compatibel met

Met meerdere apparaten, bekijk details in de productinformatie

Introductiejaar

2019

Ondersteuning met updates

Minimaal 36 maanden na introductiedatum

Vorm horlogekast

Rond

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

GPS-toepassing

Navigatie, Rittenregistratie

Gebruiker segment

Sport

Geschikt om mee te betalen

Ja

Gewicht (g)

280

Inclusief snelheidsmeter

Ja

Inclusief temperatuurmeter

Nee

Introductie

2019

Maximale batterijduur (h)

192

Kan zelfstandig met internet verbinden

Nee

Kleur horlogekast

Zilverkleurig

Personage

Geen personage

Primair gebruik smartwatch

Sieraad om je arm

Reparatie type

Carry-in

Taal handleiding

Universeel

Trainingsschema functie

Inzichtelijk op smartwatch

Type GPS

GPS

Uitzonderingen fabrieksgarantie (jaar)

2

Verpakking breedte (mm)

101

Verpakking hoogte (mm)

100

Verpakking lengte (mm)

101

Waterdichtheid

Tot 5 ATM (Regen- & spatwaterdicht)

Wisselen tussen beoefende activiteiten

Bepaalt de smartwatch zelfstandig

Kleur

Prijs historie

Prijs historie voorGarmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm
Laatste update:
  • €229,00 - 2021-10-20
  • €261,00 - 2021-10-18
  • €229,00 - 2021-10-13
  • €261,00 - 2021-10-01
  • €259,00 - 2021-09-26
Sinds: 2021-09-26
  • Hoogste prijs: €261,00 - 2021-10-01
  • Laagste prijs €229,00 - 2021-10-13

Beoordelingen (1)

1 review voor Garmin Vivoactive 4 Review oktober 2021

5.0 Van 5
1
0
0
0
0
Schrijf een review
Laat alles zien Meest hulpvol Hoogste waardering Laagste waardering
  1. Hans

    Ik gebruik dit horloge nu een aantal maanden. Zeer fijn!

    + VOORDELEN: Niet te duur Gebruiksvriendelijke Veel mogelijkheden
    - NADELEN: Geen
    Hulpvol(0) Onhulpvol(0)You have already voted this

    Voeg een review toe

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Smarthomeaanbieding
    Logo
    Vergelijk producten
    • Total (0)
    Vergelijk
    0